Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Култура и изкуство

Авторка от българо-сирийски произход показа човешкото лице на войната в Сирия

На 02.06.2016 г., в Студио 5 на НДК, българо-сирийката Даян Хасан Шаер се срещна с настоящи и бъдещи читатели на дебютния си роман „Има ли места в Рая?“. В него тя показва човешкото лице на войната в Сирия – отчаянието, болката и силната любов.

Писателката инициира срещата, за да насочи вниманието на хората към съдбата на бягащите от ужаса на войната и проблемите, с които се сблъскват.
Даян Шаер споделя: „Това е роман, който започва в Сирия и приключва в България. Читателите ще преминат през целия този път заедно с героите и ще усетят всичко, което изпитва човекът, който преживява ужаса на войната. Това е книга за хората, които се превръщат в бежанци и отиват в друга държава.

Огромна подкрепа на откриването на книгата, изрази и невероятният български автор Радослав Гизгинджиев, редактор на романа: „Има неща, които всъщност са по-силни от войната и Даян пише за тях“.

Талантливата българска актриса Диана Димитрова се превъплъти в образа на главната героиня Сарая и пренесе гостите в един толкова различен свят.

***
Даян Шаер е авторка с българо-сирийски произход, която издаде първия си роман за войната в Сирия. В него тя разказва на читателите за невъзможното, а именно за любовта по време на война. Идеята за книгата идва от впечатленията ѝ по време на живота ѝ в Сирия.

Leave a Reply