Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Култура и изкуство

БЪЛГАРО-СИРИЙКАТА ДАЯН ШАЕР ИЗДАДЕ ДЕБЮТНИЯ СИ РОМАН „ИМА ЛИ МЕСТА В РАЯ?“

Българо-сирийката Даян Хасан Шаер издаде дебютния си роман „Има ли места в Рая?“. На 27.11.2015 г. се състоя официалното откриване на дългоочакваната книга на младата авторка. Официални гости на събитието в „Галерия Сердика“ бяха актьорът Филип Аврамов и Радослав Гизгинджиев, редактор на романа.

Даян Шаер споделя: „Това е роман, който започва в Сирия и приключва в България. Читателите ще преминат през целия този път заедно с героите и ще усетят всичко, което изпитва човекът, който преживява ужаса на войната. Това е книга за хората, които се превръщат в бежанци и отиват в друга държава.“ Главната героиня в романа „Има ли места в Рая“ е младо момиче, което се казва Сарая. Тя е щастливо омъжена в Сирия, докато не започва войната, която преобръща живота й. Тази, която погубва близките й и поставя на изпитание силата на човешкия дух над всички мъки и страдания.

За причината, която я е подтикнала да напише „Има ли места в Рая?“, Даян допълни: „Това, което се случва в Сирия, както и това, че семейството на баща ми е там, ме накара да напиша този роман“ .
Огромна подкрепа на откриването на книгата, изрази и невероятният български автор Радослав Гизгинджиев, редактор на романа. Именно той е един от първите хора, които повярваха в силната история и таланта на младата писателка.

Актьорът Филип Аврамов и неговата съпруга Милена Аврамова се превъплътиха в ролите на главните герои от книгата – Сарая и Салем. Те прочетоха откъс от романа „Има ли места в Рая?“ и пожелаха на авторката Даян Шаер много успехи.
Българските читатели вече могат да открият в книжарниците откровената изповед на Даян Шаер.

***
Даян Хасан Шаер е млада авторка от българо-сирийски произход. Тя определя себе си като мост между двете държави и носи древната сирийска култура и съвременното излъчване на модерна европейска жена.

Leave a Reply