Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Наука и образование

Глобална инициатива на Световния икономически форум стартира в София

Организацията Global Shapers Sofia Hub с подкрепата на Системата на Кока-Кола в България стартира първата си инициатива в България. „Campaign Bootcamp България“ ще започне в началото на следващата година и има за цел да насърчи гражданската активност в България. Социалният проект ще предложи на участниците възможност за работа по различни обществено значими каузи, които да допринесат за подобряване на средата у нас.
В проекта участват млади хора под 30-годишна възраст от различни сфери – бизнес, медии, наука, неправителстен сектор, култура, технологи/ИТ, реклама и др. Бъдещите участници ще преминат през практически обучения за работа по конкретни проекти с обществен интерес.
Българският клон на организацията ще приема кандидатури на активисти през март и септември 2016 г., а участниците ще бъдат избирани след провеждане на конкурс и интервю с кандидатите.

Global Shapers Community е инициатива на Световния икономически форум. Проектът стартира през 2011 г. и до днес има създадени над 400 клона в целия свят. Хъбовете са създадени и се ръководят от млади хора на възраст между 20 и 30 години. Те се занимават с разнообразен спектър от дейности – от създаване на платформи за борба с корупцията, до предлагане на обучения за социално предприемачество и защита на правата на жените.
Global Shapers Sofia Hub е част от глобалната мрежа Global Shapers Community. Проектът е подкрепен от Campaign Bootcamp във Великобритания, където се провежда за първи път през 2012 г. Cocа-Cola е основен партньор на международната инициатива и подкрепя проектите на организацията в България.

Leave a Reply