Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Други

Гриша Костов: юли и август места по Черноморието няма да има, а цените ще са двойни

По повод на започващия летен сезон Гриша Костов, изпълнителен директор на Алфатур АД, отговаря на най- често задаваните въпроси и притеснения на пътуващите.

Обичайно много българи ще почиват по нашето Черноморие. В тази връзка Гриша Костов предупреждава, че места в хотелите в нашите курорти през юли и август, а цените ще бъдат поне двойни на тези през миналата година.

Друга, предпочитана от много българи, дестинация за техните почивки е Турция и много почиващи тази година изчакват до последно за т. нар „ранни записвания“ и се надяват, че цените на почивките в Анталия ще паднат и още. Г-н Костов обаче казва, че цените в Анталия са вече близо до себестойността си, а луксозните хотели са вдигнали цените. През април се работи с нови цени и са много малко хотелите, които дават по- ниски, а дори и това намаление е само за дадени периоди. В цяла Европа следващите две седмици са най-активни за записвания . Ранните записвания свършват до края на месеца и по различни дестинации дори се появяват първите Last Minute оферти за най-близките дати. За това ако още чакате за актуализация условията, казва г-н Костов, вече трябва да помислите да направите своята резервация, предвид, че най- желаните дати вече са запълнени.

Тази година летуващите се колебаят и в избора си на дестинация, коя да изберат като най- сигурна и безопасна. Най- сигурно и най- безопасно, смята Гриша Костов, е да се спрете на желаното място и да си подарите едно незабравимо лято с любимите хора. „Човекът е човек, когато е на път!“ Е казал поетът.

Leave a Reply