Най-иновативната идея на годината – дигитален дизайн на усмивка

Tweet Tweet Дигитална агенция Web Motion, която разработва софтуерът за дизайн на усмивка Visagismile, бе отличена с две награди в конкурса “Годишни награди на b2b media”: 1-во място в категория […]

Дигитална агенция Web Motion, която разработва софтуерът за дизайн на усмивка Visagismile, бе отличена с две награди в конкурса “Годишни награди на b2b media”: 1-во място в категория “Иновативна идея на годината” и 2-ро място за “Технологична иновация на годината”.
Конкурсът за бизнес награди на b2b media отличи най-иновативните компании в България на официална церемония на 13-ти юли, на която присъстваха на представители на бизнеса, медиите и местната власт.

Денталният софтуер Visagismile впечатли журито с иновативните си характеристики в няколко отношения:
– Иновативна научна концепция (Dental Visagism), която обосновава връзката между чертите на лицето, темперамента на пациента и хармониращата му зъбна конфигурация.
– Технологичните иновации в разработката му, каквито са: самообучаващият се алгоритъм за разпознаване типа лице; автоматичното разпознаване на лицевата карта на пациента и иновативната функционалност за визуализация на получената зъбна конфигурация в прозореца на уеб браузъра, съвместима с всички десктоп и мобилни устройства, при хоризонтална и вертикална ориентация на екрана.
– Софтуерът представлява стойностна иновация за пациентите, които имат възможност да участват в дизайна на своята усмивка и да се харесат с новата си визия преди да претърпят дентални интервенции.
– За стоматолозите софтуерът представлява новаторско решение за създаване на прецизен дизайн на зъбна конфигурация, минимизиращо риска от човешкия фактор. Освен това продуктът прави възможно интегрирането на принципите на Визажизма в клиничната им практика, които без софтуерът са достъпни само за най-високо квалифицираните специалисти.

Поради своето приложение и технологични характеристики, разработеният в България дентален софтуер Visagismile представлява иновация на световно ниво, която до момента няма аналог в сферата на естетичната стоматология. Преди месец приложението спечели 3-та награда в конкурса за иновации на Европейската академия по естетична стоматология. А в края на юни беше представено на научната ИТ конференция CompSysTech, в резултат на което статия за него ще бъде листната в световната база данни за научни трудове SCOPUS.

“Честно казано, нямахме очаквания да вземем награда от конкурса на b2b media, тъй като той е с бизнес насоченост, а нашият проект се цени предимно в стоматологичните среди. Там са неговите потребители и те най-добре могат да видят ползите от продукта. Благодарни сме за двете награди – те са много ценни за екипа на Web Motion, тъй като утвърждават стремежа ни да създаваме иновативни и високотехнологични решения” – сподели Ива Мишева – маркетинг мениджър на Web Motion.

Visagismile е основният приоритет на Web Motion през последната година, но дигиталната агенция разработва и други интересни уеб приложения в сферата на медицината и бизнеса. Такъв е софтуерът за прогнозиране на успеха на стартиращи компании, идеята за който стартира с докторска дисертация на техническия мениджър на Web Motion, Боян Янков.