Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Бизнес

Откриване на новата сграда на Ментормейт

На 13 май в София се проведе откриването на чисто новата сграда на софтуерната компания за специализирани разработки Ментормейт, която ще изпълнява функциите на главен офис за Европа.
Сградата, посторена от EIJ, се намира до метрото на бул. „проф. Цветан Лазаров“ 67 и е една от най-модерните офис площи в страната. В момента в нея са настанени двестата служители на Ментормейт в София. Капацитетът на сградата е 330 човека. Всеки един от осемте етажа е уникален и с различна тематика. От ледовете на Антарктика през пустинен и планински до горски и речен етаж. Собственият двор с водни каскади и зелени площи се допълва от озеленени тераси и дървета бонсай. Сградата разполага със собствена кафетерия и етаж за почивка и забавления.
На събитието присъстваха множество официални лица, като лентата беше прерязана от кметът на София Йорданка Фандъкова, Мартина Стронг, заместник-посланик в Посолството на САЩ у нас и Глен Тейлър, собственик на „Тейлър корпорейшън“ и NBA отбора “Минесота Тимбъруулвс”, чийто холдинг притежава и Ментормейт.
Глен Тейлър, който беше дошъл специално за откриването, сподели, че за него е важно да създаде отлични работни условия, които да доведат до постигане на поставените цели, а Бьорн Стансвик, изпълнителен директор на Ментормейт допълни, че критичното мислене е една от най-ценните черти на българите в компанията. Стефан Цанев, оперативен вицепрезидент на Ментормейт благодари на всички хора, направили възможно преместването в новата сграда и наблегна на помощта на държавата и общината, които подкрепят развитието на нови райони в града.
Събитието продължи с парти за служителите, на което сертификати получиха поредната група завършили обучението за лидери в „Ментормейт“ – „Generation Next”.
“Тейлър корпорейшън” е холдинг от повече от 80 международни компании, занимаващи се се с разнообразна дейност. Семейна собственост от 1975 г. тя е една от най-големите частни компании в САЩ. През 2014 г. “Тейлър корпорейшън” придобива “Ментормейт”, за да прибави иновации и техническа експертиза към групата.
През лятото на 2015 г. Глен Тейлър се оттегля от поста главен изпълнителен директор на “Тейлър корпорейшън”, но все още е в ролята на почетен председател. В момента неговата племенница е изпълнителен директор на компания с приходи над $2.1 млрд. Роден, израсъл и все още живеещ в Минесота, Глен Тейлър притежава баскетболните отбори от NBA и WNBA – “Минесота Тимбъруулвс” и “Линкс”. Той е председател на борда на управляващите NBA ot 2008 г. Глен Тейлър притежава също и вестник “Стар Трибюн”, купен през 2014 за близо $100 млн.
“Ментормейт” е компания за софтуерни разработки и консултантски услуги, основана от Бьорн Стансвик през 2001 в Минеаполис, САЩ. Още от самото начало компанията е фокусирана към мобилните разработки и една от първите в сферата. В годините след кризата през 2008, “Ментормейт” успява да се възползва от “мобилната революция”, да увеличи служителите си от 30 на 350 и да отвори офиси в 5 града – София, Пловдив, Велико Търново, Варна и Минеаполис. Офисите на компанията в България са управлявани от Стефан Цанев, оперативен вицепрезидент и победител в конкурса за млади мениджъри и предприемачи “Next Generation 2015”.
EIJ е компанията, която стои зад изграждането на един от най-иновативните офис сгради в София – “EIJ Бизнес център”. Семейно притежавана и водена от г-жа Ема Бонева, EIJ строи едни от най-атрактивните бизнес сгради в София. Прекрасна архитектура, комбинирана с качествени материали, зелени площи, енерго-спестяващи системи правят “EIJ Бизнес център” един от основните претенденти за сграда на годината. Разположена удобно до новата метро станция “Дружба”, сградата дава пример за модерен офис, възползващ се от удобствата на новата градска среда. EIJ и “Ментормейт” сключиха договор за отдаване под наем на цялата сграда за следващите 5 години.

Leave a Reply