Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Бизнес

Програмата Trends of Tomorrow на Samsung за професионално ориентиране на ученици посети Пловдив

София – 1 декември 2015 г. На специално събитие пред 150 ученици от Пловдив Samsung представи мобилното приложение My Tomorrow, което ще помага на младежите да изберат най-подходящата за тях професия. Приложението е безплатно и е част от кампанията Trends of Tomorrow, която Samsung организира за пета поредна година в партньорство със специалистите в сферата на кариерното консултиране, подбора и оценката на персонала от JobTiger, HR компания и кариерен сайт.

Освен че се запознаха с предимствата на приложението, младежите имаха възможността да почерпят опит и от реализирани професионалисти като Елена Томова, мениджър продажби „Бяла техника“ на Samsung България и Ивелина Атанасова, управител на NewTrend и организатор на Digital KidZ. Двамата ментори споделиха своето професионално развитие и опит, и дадоха ценни съвети на младите хора за постигането на успешна кариера.

Приложението My Tomorrow е уникално средство, което помага на младежите в България да направят по-осъзнат, информиран и мотивиран избор на професионален път. То дава възможност на всеки да разбере какъв е неговият личностен профил и на тази база какви са подходящите професии за него. Профилът се определя от специално подготвен кратък тест, който да насочи вниманието към основните характеристики на личността и към възможните професионални направления, в които е най-вероятно да се развие успешна кариера. Всеки младеж има възможността да обсъди своите резултати със специалист по кариерно развитие от JobTiger, за да получи яснота относно професиите и възможностите за избор на кариера и образование.

My Tomorrow помага на учениците да разберат и какво висше образование е добре да получат, за да се реализират в избраната от тях сфера, както и какъв е професионалният път в кариерата, който трябва да извървят за дадена професия. Те могат да гледат и вдъхновяващи видеа на успели българи от различни сфери, които са се реализирали успешно, следвайки мечтите си.

„За да развиваме успешна кариера, много важно е да сме щастливи от това, което правим и професията да ни носи радост. За много от младите хора обаче, все още е трудно да осъзнаят къде и в коя професионална сфера ще могат да се реализират по най-добрия начин. Затова всички усилия на Samsung до момента, както и създаването на приложението My Tomorrow, са насочени именно в тази посока – да помагат на младите хора в това да се ориентират в избора на професия, която да ги кара да се чувстват щастливи и удовлетворени,“ заяви Елена Томова, мениджър продажби „Бяла техника“ на Samsung България.

Освен в Пловдив, My Tomorrow вече бе представено пред младежи от София, Варна и Бургас. Приложението може да бъде свалено безплатно от Google Play, като целта на Samsung е да продължи да го развива постепенно, добавяйки нова и интересна информация, която да е полезна на учениците в тяхната подготовка и избор на мечтаната професия.

Leave a Reply