Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Бизнес

София Коннект и Нетуоркс влизат в стратегическо партньорство с цел предоставяне на по-богат избор от услуги.

СОФИЯ – 22.12.2016 –  София Коннект ЕООД („София Коннект“), водещ доставчик на телекомуникационни услуги, свързващ оператори от Балканите, Кавказкия регион и Близкия изток, анонсира стратегическото си партньорство с Нетуoркс България(„Нетуоркс“), национален телеком с изградена мрежа, покриваща над 500 000 домакинства.

 

Съгласно споразумението, Нетуоркс ще ползва SDN/ Software-defined networking/ услугите на София Коннект/ Мегапорт, което ще им позволи да управляват своята свързаност от всяка точка и от всяко устройство. Директен защитен достъп до Amazon Web Services, Microsoft Azure и Google Cloud Platform. Също така връзка до водещите Internet Exchange Service Providers в Европа и Северна Америка.

От друга страна, София Коннект ще използва ресурс от огромната оптична мрежа на Нетуоркс, с множество точки на достъп, простираща се на територията на цяла Северна България и Румъния.

 

„Изключително развълнувани сме от възможността да обявим своето сътрудничество с Нетуоркс. Очакваме с нетърпение да започнем съвместната си работа, защото вярвам, че това партньорство ще донесе позитиви както за нашите компании, така и за клиентите ни!“ – сподели Юлий Нушев, Изпълнителен директор на  София Коннект.

 

„ Възможността да си партнираме със София Коннект е повече от добра новина за нас и за нашите клиенти! Щастливи сме, че двете компании ще стартират Новата 2017 година с едно многообещаващо партньорство.“  – Свилен Максимов, Изпълнителен директор на Нетуoркс.

 

За Нетуоркс

 

Нетуоркс е лицензиран кабелен оператор от ново поколение за осъществяване на далекосъобщения. Стартирайки своята дейност през 2000г. компанията на този етап покрива над 300 000 домакинства. Нетуоркс има положени оптични трасета в мрежа от хибриден вид с дължина 560 000 метра, а подземните оптични трасета достигат 121 000 метра. Мисия на фирмата е да проучи обстойно специфичните нужди на своите клиенти, да разбере проблемите им, за да им осигури не отделни ценови предложения, а да избере най-добрите и ефективни технологични решения.

В портфолиото на компанията се предлагат интернет, цифрова,IP, HD и 3D телевизия, безжичен интернет, услуги за корпоративни клиенти и др.

 

Ако искате да научите повече за Нетуоркс ,моля посетете  интернет страница на адрес: http://networx.bg/.

 

За връзка с Нетуоркс:  sales@networx.bg

 

 

 

 

За София Коннект

 

София Коннект е доставчик на цялостни решения за свързаност на телекомуникационни оператори и доставчици на съдържание от Балканите, Кавказкия регион и Близкия изток. През своята постоянно развиваща се мрежа гарантира защитен достъп до водещи комуникационни центрове в Северна Америка, Европа и Хонг Конг.С капацитет от над 200 Gbps София Коннект се нарежда сред най-големите доставчици на IP транзит в Европа и региона.

В портфолиото с услуги на компанията се включват от IP транзит, VPN услуги, виртуални точки на присъствие (Virtual POP) и  пиъринг свързаност, до предоставяне на тъмни влакна(dark fiber).

 

Ако искате да научите повече за София Конект, моля, посетете нашата обновена интернет страница на адрес https://sofia-connect.net/.

 

 

За връзка със София Kоннект: mail: marketing@sofia-connect.net

 

Leave a Reply