Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Култура и изкуство

Фондация „Виа Фест“ с нов уебсайт – www.viafest.org

Фондация „Виа Фест“ – организатор на най-мащабното международно театрално събитие в България – Международен театрален фестивал Варненско лятозарадва почитателите си с чисто нов, модерен и функционален уебсайт

Новият уебсайт e дело на web и графичен дизайн студио kick.bg и бе представен на официална пресконференция, проведена на 26 Май т.г. по повод началото на 24-тия Международен Театрален Фестивал „Варненско лято“ и Световен Театър в София.
Тази година фестивалът ще бъде открит във Варна на 01 Юни на сцената на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ с постановката „Синята птица“ с режисьор Мариус Куркински. Първото събитие в програмата на Световен театър е балетът Следобедът на един Фавн/Пролетно тайнство, който ще се играе на 31 Май в Националния Дворец на Културата.
Организаторите споделят с гордост, че с всяка следваща година, двете събития се радват на все повече посещаемост и сериозен международен интерес, което наложило и разработването на изцяло нова платформа, ориентирана към нуждите на българските и чуждестранните потребители. Още повече, че с разрастването на Международния театрален фестивал „Варненско лято“ и добавянето на проектите „Световен театър в София“ и „Метрополитън опера на живо от Ню Йорк“ (Met Live), броят на събитията, организирани от фондацията се е увеличил многократно.
Дизайнът и множеството функционалности на новия уебсайт – www.viafest.org са специално разработени за фондацията и са ориентирани изцяло към нуждите на онлайн потребителите. Основен приоритет при създаването на новата концепция е постановен на лесната ориентация и интуитивния дизайн, филтрирането на информацията по определени критерии и отличната визия на уебсайта. Той е изработен по т.нар. “респонсив” технология, която е последната новост в разработката на уебсайтове. Тази технология позволява сайтът да реагира на промените в размера на екрана на потребителското устройство и да променя визията си респективно на това. По този начин уебсайтът изглежда еднакво добре, както на компютър, така и на таблет или смартфон.
Новият уебсайт вече се радва на първите позитивни отзиви от страна на организаторите, партньорите на фондацията и журналистите и очаква тези на своите онлайн посетители.

За Фондацията:
Фондация “VIA FEST – Международен театрален фестивал Варненско лято” е неправителствена организация в обществена полза, основана през 2004 г. Нейното създаване е свързано с разрастването на Международния театрален фестивал „Варненско лято” и необходимостта от обособяване на структура, пряко отговаряща за програмирането, реализацията и устойчивото развитие на фестивала.

За Kick.bg:
Kick.bg е web и графичен дизайн студио, създадено през 2015г. Занимава се с изграждането на цялостни концепции за онлайн присъствие, разработването на респонсив web платформи, лого дизайн, графичен дизайн, копирайтинг и създаване на съдържание за web.

Leave a Reply