Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Бизнес

Blu-ray плейърът Samsung UBD-K8500 Ultra HD получи UHD сертификат от UHD Alliance

София, България – 9 май 2016 г. – Samsung Electronics обяви, че Blu-ray плейърът UBD-K8500 Ultra HD е получил сертификата „UHD Premium“ от UHD Alliance (UHDA). Вече част от екосистемата от устройства с ултрависока резолюция (UHD) на Samsung, UBD-K8500 се присъединява към гамата SUHD телевизори на Samsung, които са сертифицирани от UHDA.

Samsung представи първия си UHD Blu-ray плейър, UBD-K8500, през 2016 г. Той е HDR съвместим и предлага четири пъти по-добра резолюция и 64 пъти по-детайлни цветове от стандартните Blu-ray плейъри. В съчетание с дисплея на SUHD телевизорите, базиран на квантови точки, новият UHD Blu-ray плейър предоставя качество на картината, невиждано до момента в домашното кино. Вградената преоразмеряваща технология в UBD-K8500 подобрява качеството на картината на стандартните Blu-ray и DVD дискове.

UBD-K8500 е преминал през серия от тестове, за се провери дали може да чете информацията от Blu-ray дисковете, които са сертифицирани от UHDA и дали покрива много високите стандарти за качеството на UHD картина. Логото „ULTRA HD PREMIUM“ на UHDA постепенно ще бъде поставено на всички Ultra Blu-ray плейъри на Samsung. По този начин потребителите ще могат лесно да разпознават първокласните технологии и да избират най-добрите продукти.

„За нас е голяма чест, че нашият Blu-ray плейър UBD-K8500 е получил първокласен сертификат от UHDA и едновременно с това, за нас е удоволствие, че можем да предложим на нашите потребителите пълно UHD домашно забавление, чрез гамите Ultra HD Blu-ray плейъри и SUHD телевизори от 2016 г.,“ каза Джон Джей Уай Ким, вицепрезидент на „AV Product Marketing Group“ на Samsung. „Благодарение на фокуса на цялата индустрия върху екосистемата от UHD продукти, потребителите могат да очакват още нови първокласни предложения, които предлагат най-доброто качество на картината, при това в удобството на техния дом.“

UHDA е надежден източник на информация и проучвания по отношение на UHD качеството на картината. Нейните първокласни сертификати са създадени, за да помогнат на потребителите да намерят телевизори, съдържание и вече Blu-ray плейъри, които са способни да предложат първокласно визуално преживяване в дома. Сертификатите се дават на продукти, съдържание и услуги, които покриват много високите стандарти на UHDA по отношение на резолюция, висок динамичен контраст, яркост, нива на черното и цветовата гама на картината.

UHDA първоначално сертифицираше само телевизори и съдържание в ултрависока резолюция, но вече организацията оценява и Ultra HD Blu-ray плейъри. Добавянето на този престижен сертификат отбелязва значима стъпка при развитието на Blu-ray плейърите, тъй като сертификатът показва, че те могат да възпроизведат картина с качество близко до оригинала.

За UHD Alliance
UHDA е организация, която е посветена на стимулиране развитието на UHD екосистемата и на промотирането на UHD технологията за забавление. Групата създаде и наложи критериите за определяне качеството на HDR на различните дисплеи, съдържание и начини за разпространение. Тези критерии са разработени съвместно с водещи филмови студия, производители на потребителска електроника, разпространители на съдържание и технологични компании, като всички те са получили значително количество информация от проведените потребителски проучвания от организацията.

За повече информация относно стандартите на UHDA, моля, посетете: www.uhdalliance.org

Leave a Reply