Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Събития

Bridgestone представи за пръв път в София гумите DriveGuard

Най-големият производител на гуми и каучукови изделия Bridgestone представи гумите DriveGuard на събитие, проведено в Националния исторически музей, София. Гостите имаха възможност да се запознаят в детайли с имплементираните технологии в новия продукт, както и да участват в специални тест-драйв сесии в градска среда. Под ръководството на инструктори от Safety Driving Academy, начело с осемкратния шампион в българския рали шампионат Димитър Илиев, гостите участваха в три тест-драйва – тест с гумите Turanza 001, с новия продукт, както и със спукана DriveGuard гума.

 

Гумите DriveGuard могат да се монтират на почти всеки автомобил, оборудвани с TPMS система за следене на налягането в гумите[1]. Технологията Bridgestone DriveGuard използва патентован високотехнологичен дизайн на охлаждащите ребра, както и поддържащи и устойчиви подсилени странични стени. Тези нововъведения позволяват на шофьорите да запазят контрол върху управлението на автомобила и да продължат да шофират безопасно в продължение на 80 км със скорост до 80 км/ч след практически всяка повреда на гумата, докато се появи възможност да я сменят или поправят.

 

Технологията Bridgestone DriveGuard е част от ангажимента на компанията за осигуряване на пътна безопасност при всякакви условия и може да спомогне за предотвратяването на пътнотранспортни произшествия, причинени от спукване на гума или внезапна загуба на налягане.

Уникалния пакет Bridgestone DriveGuard

Bridgestone DriveGuard е гума с безкомпромисно качество и предлага на шофьорите редица съществени и реални ползи:

 • Сигурност
  • Контрол върху управлението на автомобила при спукване на гума за предотвратяването на инциденти;
  • Продължавате да шофирате безопасно в продължение на 80 км със скорост до 80 км/ч[2];
  • Изключителен контрол на мокра настилка – летните гуми DriveGuard Summer са с най-високата оценка (клас А в системата за етикиране на гуми на ЕС) за представяне на влажна пътна настилка и при кратък спирачен път. Зимните гуми DriveGuard Winter са класифицирани като клас B;
  • Независими изследвания на TÜV Süd[3] показват, че Bridgestone DriveGuard се представя много силно в категориите от голямо значение за шофьорите, като напр. безопасността на мокра настилка, което поставя продукта на предна линия в пътната безопасност.
 • Удобство при спукване на гума
  • Вече няма нужда да монтирате резервната гума сами или да поправяте спуканата с комплекта за временна мобилност
  • Спестява време, като елиминира нуждата от изчакване на пътна помощ
  • Осигурява спокойствие, спестявайки ви чувството за безизходица, докато чакате на пътя
 • Комфорт
  • Съизмерими нива на комфорт спрямо стандартните гуми

Гумите DriveGuard са създадени с една основна цел: да са устойчиви на спуквания и да ви запазят на пътя. Поддържащите и устойчиви подсилени странични стени на гумите гарантират вашата мобилност и поддържат цялото тегло на колата. Благодарение на патентования от нас високотехнологичен дизайн на охлаждащите ребра, гумите Bridgestone DriveGuard преразпределят топлината и триенето след спукване, за да продължите да шофирате в продължение на 80 км, дори и след пълна загуба на налягане в гумата.

Благодарение на уникалната повърхност на протектора, изработена от най-новия и иновативен каучуков материал, гумите Bridgestone DriveGuard осигуряват добро представяне на влажна настилка при кратък спирачен път и предлагат съпоставимо ниво на комфорт спрямо конвенционалните гуми.

Гумите Bridgestone DriveGuard са налични в Европа в размер 19 за летния модел и размер 11 за зимния – от 185/65 R15 до 245 40 R18.

[1] На този етап продуктът не е наличен за микробуси. Единствено за автомобили, оборудвани с TPMS система за следене на налягането в гумите (Tyre Pressure Monitoring System). За повече информация: http://www.bridgestone.eu/driveguard/

[2] 80 км с до 80 км/ч е еквивалентно на 50 мили с 50 мили в час.

[3] TÜV Süd анализ: Спрямо конкурентните продукти, Bridgestone DriveGuard се представя силно в следните критерии: надлъжен аквапланинг, напречен аквапланинг, спирачен път на суха настилка (асфалт), напречно сцепление с мокра настилка. Данните и резултатите от анализа са налични при поискване на гореспоменатия адрес.

Leave a Reply