Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Бизнес

Harvard Medical School: Извитите монитори на Samsung са по-приятни за употреба спрямо плоските дисплеи

София, 31 май 2016 г. – Извитите монитори на Samsung от серията SE790C предлагат по-удобно и по-малко натоварващо потребителско преживяване в сравнение с мониторите с плоски дисплеи. Това показват резултатите от наскоро проведено проучване от медицинското училище на Харвард (Harvard Medical School).

Пълните резултати от проучванетo „Сравнение на плоски и извити монитори: натоварване на очите предизвикано от търсене на информация по дисплея“, бяха представени по време на събитието „Display Week“, което е организирано от Society of Information Display’s (SID) в Сан Франциско, САЩ. Изследователският екип на медицинското училище на Харвард, воден от д-р Ели Пели и Ганг Луо, представиха данните от проучването по време на сегмента „Изследване на извитите и 3D дисплеи“, който се проведе на 26 май 2016 г.

Чрез своето проучване, учените от института Schepens Eye Research и болницата Mass Eye and Ear към медицинското училище на Харвард, са имали за цел да изследват ефектите върху човека при продължителна работа с компютърен екран и начините за смекчаване на симптомите, предизвикани от синдрома на компютърно зрение (Computer Vision Syndrome – CVS), посредством употребата на извити монитори. По време на изследването, участници със зрителна острота 20/20 или по-висока, са гледали съдържание на 34-инчов извит монитор Samsung SE790C и на монитор с плосък екран със същия размер.

Всеки участник в проучването е попълнил анкета както преди, така и след работа с монитора. Въпросите са имали за цел да измерят тяхното ниво на комфорт спрямо 22 уникални показателя. Изчерпателните тестове са показали, че значително повече участници са споделили оплаквания при гледане на плосък в сравнение с извит монитор, включително изморяване на очите, трудно фокусиране, замъглено зрение и други.

„Благодарение на иновативния дизайн и многобройните функции, извитите монитори на Samsung са оптимизирани, така че да предложат най-поглъщащото, удобно и ярко потребителско преживяване на пазара в момента,“ каза Сеог-ги Ким, старши вицепрезидент на Visual Display Business на Samsung Electronics. „Резултатите от проучването на медицинското училище на Харвард потвърждават изпълнението на нашето обещание да предлагаме висококачествено визуално преживяване, което е по-приятно и с по-малко негативни ефекти. Ние ще продължим да въвеждаме иновации, които надхвърлят очакванията на потребителите.“

Извитите монитори от серията Samsung SE790C са проектирани така, че да отговарят на формата на човешкото око, и предлагат еднакво качество на картината, без значение дали обектът, който потребителите гледат, се намира близо до рамката или близо до центъра на дисплея. Извивката от ъгъл до ъгъл 3000R (радиус от 3000 мм) създава зрително преживяване, което позволява на зрителите да се потопят в картината. Благодарение на широкия си зрителен ъгъл и най-добрия в класа статичен контраст 3,000:1 и възможността да предотвратяват промените в картината, предизвикани от околната светила, мониторите SE790C осигуряват превъзходно качество на картината и производителност при по-продължителни сесии пред монитора, като забавление с игри или филми.

За повече информация относно Samsung Electronics и портфолиото на марката от извити дисплеи, моля, посетете www.samsung.com.

Leave a Reply