Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Туризъм

Къде и кога ще почиват българите този сезон

Не можем да не се запитаме къде ще прекараме най-чаканото време от годината, а именно лятната си отпуска. Независимо от това дали планираме ваканция на море или планина, самостоятелно или с цялото семейство, добре е да знаем колко ще ни струва това удоволствие и какви оферти предлагат хотелите у нас и в чужбина.

Според онлайн запитване на OnFire, голяма онлайн туристическа платформа за оферти за почивка, проведено с 1000 души, българите планират да почиват главно през месеците юли и август като ще отделят между 750 и 1000 лева за тази цел.

Предпочитаните родни курорти, които вероятно ще бъдат най-посещавани това лято, са Слънчев бряг, Несебър, Созопол, Златни пясъци, Албена, Каварна.

Интерес има и към планинските хотели в Банско, Пампорово и курортите с минерални извори, и спа хотели като Вършец, Велинград, Хисаря, Девин. Там можете да се насладите на кристално чист въздух и благотворното влияние на минералната вода, да откриете спокойствие и прохлада по време на летния си отдих, да съчетаете почивката със спорт и туризъм.

Закупуването на оферти от типа All inclusive и пълен пансион става все по-популярно и предпочитано както от български, така и от чуждестранни туристи. Това се превръща в един от изгодните и удобни начини да се летува в хотели с 3, 4 и 5 звезди. Според данни на https://www.onfire.bg/, за да си позволи подобна почивка за 7 дни в три или четири звезден хотел, семейство от двама възрастни и дете до 13 г. трябва да отдели от 750 до 1000 лв.

В случай че решите да се отправите към слънчева Гърция, добре е да знаете, че летуването в южната ни съседка ще ви струва с около 10-15 % повече, но ще се възползвате от атрактивни хотели, спокойна атмосфера и чиста морска вода и добре поддържани плажове.

При по-нисък бюджет можете да си подарите по-кратка ваканция от 3-4 дни в семеен хотел на морето или в Рила, Пирин и Родопите.

Според онлайн анкетата на OnFire около 25 % от българските туристи очакват да намерят изгодни оферти в последния момент, защото този тип почивки излизат значително по-евтино. На база на значително по-голямото търсене тази година и интереса от страна на чужди туристи, намаление на цените едва ли ще има, а подобни ранни записвания също вече са преустановени от страна на хотелите. За да си подсигурите лятната почивка, побързайте да резервирате хотел, защото в някои от добрите хотели вече няма места, а други са с висока степен на заетост.

Leave a Reply