Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Развлекателни

Ново от Магазини Гранат: Годежни пръстени !

Годежен пръстен от бяло злато и камък

Ние, основателите на верига бижутерийни магазини Магазини Гранат знаем, че за всяка дама, годежният пръстен е много повече от изящно украшение. Той е символ на вечната любов, на силните чувства и вярност.

Независимо дали бъдещата булка държи на традициите или обича нестандартните жестове, мъжът задължително трябва да вложи старание и въображение, за да създаде на любимата си вълшебен миг, който тя ще помни завинаги.

Изборът на подходящ годежен пръстен е истинско предизвикателство, затова повечето мъже започват планирането на специалния момент няколко месеца предварително. Поднасянето на годежния пръстен може да се разгледа и като тест, до каква степен влюбените се познават, защото той изцяло трябва да бъде съобразен с предпочитанията, вкуса и личният стил на жената.

Когато настъпи моментът да се избира красивото бижу, бъдещите младоженци трябва да се фокусират върху няколко основни детайла:

Бюджет

Колкото и романтично да сме настроени, няма как да не започнем с определянето на бюджета. Всеки иска да зарадва половинката си с най-прекрасния пръстен, но финансите са основен фактор, който не е възможно да се пренебрегне. Говори се че годежният пръстен трябва да струва колкото три работни заплати, но това разбира се не е правило и всеки човек сам трябва да определи приоритетите и финансовите си възможности.

Нека не забравяме, че скъпите бижута са дългосрочна инвестиция, която ще се предава от поколение на поколение. Препоръчително е подготовката за вълнуващия момент да започне няколко месеца преди това, както за събиране на информация, така и за събиране на средства, ако е необходимо. Когато се купува толкова специален подарък, е добре да се направи предварително проучване на цените и да се потърси мнението на специалисти бижутери.

Точен размер пръстен

Ясно е, че размерът на пръстена е от първостепенно значение. Колкото и скъп и изящен да е годежният пръстен, ако не е по мярка, ще развали прекрасния момент. Точно затова, понякога тази стъпка се оказва истинско предизвикателство. Ако влюбените живеят заедно, не би трябвало да е проблем, мъжът да вземе един от пръстените на бъдещата си годеница и да го измери или направо с него да отиде до бижутер. Ако обстоятелствата са други, ще се наложи пръстена да се избира със „съучастник” роднина или приятелка, която да окаже помощ.

Избор на благороден метал

Следващият избор, пред който е поставен бъдещият годеник, е този на подходящ метал за изработка на пръстена. Класическият годежен пръстен е от злато, но най-важното е да се вземат в предвид предпочитанията на жената. По-наблюдателните мъже лесно ще забележат какъв тип бижута носи тя и лесно ще се ориентират в правилната посока. Не е удачно да се подарява годежен пръстен, който няма да си подхожда с останалите ѝ накити или има опасност да не ѝ хареса.

Не трябва да се пренебрегва и размера на бюджета, тъй като различните скъпоценни метали се предлагат на различни цени.

Избор на модел

Моделът също няма да е затруднение за по-наблюдателните, понеже формата на пръстена и размера на камъка също трябва да бъдат избрани съобразно стила на жената и бижутата, които носи по принцип.

Годежният пръстен с диамант е мечтата на всяка жена, но не винаги е най-удачният вариант. Консултацията с бижутер би оказала голяма помощ при избора на подходящ модел, тъй като може да осигури повече информация, относно как различните пръстени стоят на определени типове ръце и пръсти. Също така, скъпоценните камъни и тяхната форма притежават символика, с която някои мъже биха се съобразили.

Leave a Reply