Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Култура и изкуство

Млада фотографка провокира с изложба вдъхновена от Пикасо

Александра Иванова представя фото инспирация върху картини на гениалния испанец

Провокативна и нетрадиционна изложба на картини на Пикасо може да бъде видяна в Coworking & Event Space PORTRAIT (ул. Неофит Рилски 72) следващата седмица. Художественият проект D’APRÉT PICASSO на младата фотографка Александра Иванова е инспирация върху популярни картини на испанеца, които „оживяват“ като фотографии, заснети с лицето на млада българска актриса и дигитално обработени и дорисувани.
Сред 20-те проекта, които ще бъдат представени на изложбата са „Аристократката“, „Голо тяло“, „Нежност“, „Красота“, „Сън“. Идеята за тази фото инспирация на картини е повлияна от творчеството на популярния испанския фотограф – Еухенио Рекуенко.
Александра Иванова е родена в София на 29 април 1995 г. Завършва Италианския лицей през 2014 г. Занимава се с театър три години, в школата на Малин Кръстев. Паралелно с това завършва „Реклама“ в Нов Български Университет през 2018г.
В последните години се занимава по-задълбочено с фотография. През 2020г. завършва магистърска програма „Фотография“ в Националната художествена академия. Възпитаник на доц. Александър Нишков. Проектът D’APRÉT PICASSO е нейната дипломна работа.

Откриване на изложбата – 2 март, 19.00 ч.
Coworking & Event Space PORTRAIT
ул. Неофит Рилски 72

Xtreme Advertising 0888 704 742

Leave a Reply