Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Бизнес

Пълно зареждане: еволюция на технологията за безжично зареждане на Samsung

Wireless Charger Convertible е най-новото попълнение към безжичните зарядни на компанията

В последните няколко години безжичните зарядни устройства преобразиха мобилните технологии, като направиха зареждането на смартфоните по-удобно. Притежателите на смартфон могат лесно да заредят батерията си, без да се занимават с портове или кабели, като просто поставят мобилното си устройство върху индуктивно зарядно. А ако бързат, могат само да грабнат телефона от зарядното и да излязат.

Wireless Charger Convertible на Samsung беше пуснато на пазара заедно с Galaxy S8 и S8+. Зарядното устройство е с модерен, многофункционален дизайн, който елегантно се съчетава с всяка домашна обстановка или офис среда. Освен че предлага на потребителите по-удобен и интуитивен начини за зареждане, включително и на Qi съвместими устройства, Wireless Charger Convertible е най-новото попълнение към безжичните зарядни на компанията, чиито дизайн и функционалност бяха значително подобрени от създаването им.

Начело на нова технология
В края на 2000 година Samsung сформира специален екип, който започва усилена изследователска и развойна дейност с единствен фокус – безжичното зареждане, Целта му е да създаде технология, която да е удобна и лесна за употреба,  допринасяйки за по-широкото прилагане на стандартите на безжичната технология. Екипът на компанията бързо осъзнава, че за да наложи успешно технологията на пазара, трябва да се справи с няколко предизвикателства – най-вече размера и цената на някои от ключовите компоненти. През 2011 усилията им се увенчават с успех и Samsung пуска на американския  пазар първия си безжичен пад за зареждане Droid Charge (SCH-i510). Две години по-късно компанията представя панел за безжично зареждане за Galaxy S4, както и S Charger – още едно безжично зарядно устройство.

Eрата на безжичното зареждане започва
Още в началото на 2015 Samsung вгражда интегрална схема за безжично зареждане в устройствата Galaxy S6 и S6 edge, превръщайки този тип зареждане в основна функционалност на смартфоните. За разлика от предходните устройства, новият Wireless Charging Pad (EP-PG920) е изработен от материали, наподобяващи стъкло, което естетически допълва стила на телефона. Има кръгла форма, благодарение на която потребителите лесно намират центъра на устройствотo, където е точката за връзка между зарядното и телефона, осъществяна чрез електромагнитно поле. Въвеждането на Fast Charge Wireless Charging Pad (EP-PN920) по-късно същата година, позволява на потребителите да зареждат по-бързо техните Galaxy Note5 и S6 еdge+, а подобренията в дизайна, спомагат устройството да се слее по-добре със заобикалящата го среда.

През 2016 година Samsung подобрява преживяванерто от употребата на безжичното зареждане, като пуска Fast Charge Wireless Charging Stand (EP-NG930) – ново зарядно устройство във формата на док станция, което улеснява проверката на съобщенията или гледането на видеа, докато телефонът се зарежда. Устройството включва и две вградени бобини, които позволяват телефонът да се постави в хоризонтална или вертикална позиция.

Нов дизайн в крак с времето
Развитието на емблематичното кръгло безжично устройство на Samsung продължава с появата на Wireless Charger Convertible (EP-PG950). Благодарение на иновативния си дизайн, устройството функционира като заряден пад и док станция в зависимост от нуждите на потребителя. В режим док станция, то позволява на потребителите да използват телефона си – като например да приемат обаждания, да търсят песни или да преглеждат съобщенията си, без да прекъсват процеса на зареждане. Преминаването от док станция към пад и обратното е лесно, а устройството може да се сгъне за по-удобно пренасяне. Благодарение на трите си вградени безжични зарядни бобини, които покриват по-голямо пространство на кръглия пад, зарядното осигурява повече свобода по време на употреба. Потребителите могат да поставят телефона си хоризонтално и под наклон, без това да влияе върху качеството на зареждане. Освен това, меките очертания и висококачествените материали, имитиращи кожа, правят устройството еднакво подходящо за както за офиса, така и за хола или нощното шкафче.

Докато технологията на безжичното зареждане продължава да се развива, Samsung се надява да остане лидер в индустрията, движейки напред мобилните иновации чрез въвеждането на продукти, които са достъпни и важни за всички потребители.

Samsung Wireless Charger Convertible е налично в търговската мрежа на трите оператора и в големите вериги магазини за електроника. Повече информация за аксесоарите за Samsung Galaxy S8 и S8+, може да намерите тук: http://www.samsung.com/bg

Leave a Reply