Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Спорт

Параолимпиецът Михаил Христов награждава победителите от Олимпиадата на Американския университет

На 22 и 23 април АУБГ Олимпикс организира най-големия спортен празник за 12-та поредна година

Параолимпиецът и трикратен световен шампион на скок дължина Михаил Христов  награди победителите в уникалното по рода си спортно събитие на Американския университет в България. Състезанието се организира за дванадесета поредна година  и включва състезания в 16 различни дисциплини и много изненади. Олимпийските игри  се състояха на 22-ри и 23-ти април на бейзболното игрище в парк Бачиново, Благоевград.

По традиция състезания се проведоха в спортове като футбол, волейбол, баскетбол, лека атлетика, маратон, дърпане на въже, народна топка и много други. Най-новото попълнение сред дисциплините е плуването, което след големия интерес миналата година беше проведено отново на 22-ри април в плувен комплекс „Пирин“.

Олимпийските игри на университета тази година започнаха с маратон, организиран със съдействието на спортен магазин „Декатлон“. Той започна от пешеходната алея след бар „Шери“ към парк Бачиново.

АУБГ Олимпикс организира и благотворителни инициативи в рамките на състезанието. Средствата се събираха чрез продажба на тениски и чрез специално предназначени каси за дарение. Тази година инициативата е вдъхновена и подкрепена от параолимпиеца Михаил Христов, който  награди и победителите от състезанията в неделя. Събраните средства ще подпомогнат изграждането на екосъобразна зелена сграда с ботаническа градина на покрива в София. В нея ще има специално оборудване за лекоатлети с увреждания. Сградата ще е своеобразен образователен център и ще предлага безплатни занимания по спорт за деца и възрастни.

„Ние в Олимпикс вярваме в идеята, че спортът е незаменима част в живота на успелите хора и именно затова се опитваме да насочим вниманието на студентите към дейности, които ще ги накарат да се борят за успеха и да усетят насладата от постижението. Главната цел на игрите е да промотира активния начин на живот, който ни учи на дисциплина и воля – качества, които трудно биха се научили в лекциите.“, сподели президентът на клуба Олимпикс към АУБГ, който стои зад организирането на състезанието, Мартин Инкьов.

По време на състезанието посетителите имаха възможността да изпробват качествата си на осемметрова стена за катерене. Организаторите бяха предвидили още много изненади за своите гости – състезания и награди за спортните ентусиасти и добро настроение.

Leave a Reply