Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Бизнес

Производството на компресори за хладилници на Samsung надхвърли 200 милиона

Samsung Electronics е произвела повече от 200 милиона компресори за хладилници.

Компресорът е най-важният компонент на хладилника, който регулира компресиите и циркулацията на охладителното вещество, за да генерира студен въздух. Той комбинира различни съвременни технологии, включително мотор, компресия на охладителното вещество и супер прецизна обработка

Samsung създава първия си компресор през 1976 година и минава границата от 200 милиона след едва 40 години производство. По този начин, компанията се отличава с най-високия производствен капацитет на световния пазар и ефективно произвежда един компресор на всеки три секунди.

С течение на годините, Samsung значително намалява размера на своите компресори, като същевременно запазва тяхната ефективност и надеждност. Подобна прогресия позволява на Samsung да развие технология „двоен компресор“, благодарение на която става възможно поставянето на два компресора в един хладилник. Това на свой ред позволява на Samsung да създаде през 1995 година охладителна система, която охлажда хладилника и фризера отделно един от друг.

Samsung също притежава 52% от пазара на дигитални инверторни компресори, които са ключови компоненти в най-новите инверторни хладилници. По същество, половината от инверторните хладилници по света работят с компресорите на Samsung. Дигиталните инверторни компресори прецизно контролират количеството електроенергия, консумирана според честотата на използване на хладилника. По този начин, те могат да осигурят до 35% по-висока ефективност в сравнение с другите компресори.

В момента Samsung внедрява дигиталните инверторни компресори в цялата си гама от премиум хладилници, която включва Chef Collection и T9000. Изключителните функционалности на дигиталните инверторни компресори превръщат Samsung в най-големия производител на хладилници на някои от най-големите пазари по света.

„Компресорът работи 24 часа в денонощието и определя потреблението на електроенергия, шума и вибрациите на хладилника. Ето защо, той е основният елемент на хладилника, който трябва да разработваме внимателно“, каза Сионгву Парк, ръководител на Compressor & Motor Quality Group на бизнеса към Digital Appliance Business, Samsung Electronics. „Ще продължим да полагаме максимални усилия, за да гарантираме развитието на компресорната технология и иновациите в хладилниците на Samsung. Това ще позволи на клиентите да се наслаждават на по-добър и смарт начин на живот“.

За Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. Ltd. вдъхновява света и оформя бъдещето с трансформиращи идеи и технологии, преобразявайки света на телевизорите, смартфоните, носимите устройства, таблетите, фотоапаратите, дигиталните уреди, принтерите, медицинското оборудване, мрежовите системи и полупроводници и LED решенията. За да откриете повече, моля, посетете нашия официален информационен сайт news.samsung.com.

 

Leave a Reply