Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Бизнес

Samsung представи подобрената платформа за сигурност и управление на мобилни устройства KNOX пред представители на бизнеса в България

София, България – 21 април 2016 г. – Samsung представи новите смартфони Galaxy S7 и S7 edge и техните предимства за бизнес потребителите, включително подобрената платформа за защита на корпоративна информация Samsung KNOX, пред свои партньори в страната. На събитието присъстваха представители на различни индустрии, които получиха информация за ползите от Samsung KNOX и приложението на платформата в различните бизнес сектори.

KNOX дава възможност на потребителите да създават на устройствата си отделно пространство за защитени корпоративна електронна поща и приложения, отделно от персоналните, всекидневни приложения. Това отделяне позволява на системните администратори да задават правила за сигурност и да управляват отдалечено корпоративните данни.

По време на събитието, Кирил Николов, ръководител отдел „Мобилни устройства“ в Samsung Electronics, Шакир Ахмедов, мениджър продажби „Мобилни бизнес решения“ в Samsung България и Моньо Монев, мениджър ключови клиенти в Samsung България представиха новата версия на решението KNOX и възможностите, което то дава в съчетание в смартфоните от висок клас Galaxy S7 и S7 edge.

Двата модела бяха представени за първи път през месец март тази година и вече се предлагат на българския пазар, заедно с новата версия на KNOX 2.6. Платформата KNOX 2.6 е оптимизирана за работа с операционната система Android M, която предлага нови възможности за повишаване на сигурността и продуктивността.

Софтуерът работи отлично с миналогодишните флагмани на марката, Galaxy S6 и S6 edge, но вече идва предварително инсталиран на S7 и S7 edge. Едно от основните подобрения в новата версия на Samsung KNOX е, че решението вече следи в реално време за атаки по ядрото (kernel) на операционната система на смартфона и по този начин предлага много по-надеждна защита на корпоративната информация. Друго нововъведение е употребата на техниката KASLR (Kernel Address Space Layout Randomization), която увеличава защитата като прави по-трудно да се предвиди адресът на вътрешната памет на устройството.

„Нивото на защита, което осигурява Samsung KNOX вече е признато в целия свят и все по-голям брой организации с много сериозни изисквания за сигурност въведоха KNOX. Примери за такива организации са департаментът на отбраната на САЩ, правителствата на Русия и Финландия. С нарастването на нуждата от защита на корпоративната информация, нашите очаквания са, че през следващите няколко години българският бизнес ще увеличи значително употребата на решения за сигурност като Samsung KNOX,“ каза Шакир Ахмедов, мениджър продажби „Мобилни бизнес решения“, Samsung България.

Платформата за сигурност Samsung KNOX намира широко приложение в сектори като хотелиерство, ресторантьорство, търговия на дребно, банки и застраховане. Тези сектори дигитализират своите услуги с много бързи темпове, което налага нуждата от централизирано управление на устройствата и безкомпромисната им защита.

Въпреки, че и трите сектора намират различно приложение на мобилните устройства, трудностите, с които се сблъскват могат да се систематизират в няколко основни области. Когато клиентите на даден ресторант или търговски обект, или гостите на хотел използват мобилни устройства те могат да променят настройките или да изтрият приложение, което ще попречи на нормалната работа на устройството. Потребителите могат също да спрат рекламите, които текат на устройствата или пък да забравят да излязат от своя имейл адрес.

От друга страна, постоянните нотификации могат да нарушат съня на гостите на хотела или да попречат на доброто прекарване на клиентите на ресторанта. Голяма част от всекидневните известия не засягат директно потребителите, когато използват устройства на търговския обект. Това може да ги направи досадни за клиентите и по този начин да остави лошо впечатление за обслужването като цяло.

Другото предизвикателство е управлението на много мобилни устройства – кога те трябва да бъдат включени и кога не. Мобилните устройства, които се използват в бизнес среда не трябва да работят постоянно, а само когато клиентът има нужда от тях и се намира в търговския обект или хотелската стая. Ако устройствата са включени постоянно това ще увеличи консумацията на електроенергия и разходите като цяло.

Платформата на Samsung KNOX за защита на информацията и управление на мобилни устройства предлага лесни и удобни решения за тези предизвикателства.

Режимът на KNOX Professional Kiosk Mode заключва устройството до определени приложения и не дава достъп на клиентите до менюто с настройки, лентата с известия и премахва възможността за изключване на мобилните устройства. По този начин бизнеса може да разчита, че мобилните устройства ще изпълняват само функциите, които той иска.

Друга функция на платформата, Display & Sound Control, позволява автоматичното определяне на яркостта на екрана и силата на звука. Чрез нея звукът на мобилните устройства може да се изключи автоматично през нощта или след като клиентът е направи своята поръчка в ресторанта.

Функцията Optimized Power Management на Samsung KNOX осигурява централизирано управление на всички мобилни устройства. Тя позволява на системния администратор да настрои мобилното устройства да се включи при настаняването на гостите в стаята и да се изключи след тяхното напускане на хотела. По същия начин устройствата могат да се включват автоматично при отварянето на магазина и да се изключват след края на работното време. Optimized Power Management е изключително полезна функция, която не само позволява по-добро управление, но и намалява разхода на електроенергия и по-този начин разходите на бизнес потребителите.

Leave a Reply