Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Бизнес

Samsung Electronics разширява серията 750 EVO с ново SSD с капацитет 500GB

София, 27 май 2016 г. – Samsung Electronics, водещ доставчик на иновативни решения за съхранение на данни, обяви, че пуска в продажба в световен мащаб дискови устройства (SSD) 750 EVO с капацитет 120GB, 250GB и новия 500GB. Дисковете от серията 750 EVO SSD осигуряват на потребителите ефективен начин за преминаване от твърдите дискове (HDD) или базовите SSD дискове към по-бързите и надеждни решения за съхранение на данни.

„Samsung е решена да еволюира постоянно и да осигурява висококачествени решения за съхранение на данни, които отговарят на нуждите на потребителите,“ каза Ун-Су Ким, старши вицепрезидент „Branded Product Marketing, Memory Business“, Samsung Electronics. „Ние наблюдаване голямо търсене на нашите решения, с капацитет 120GB и 250GB, от серията 750 EVO, които се предлагат на избрани пазари от миналата година. Искаме да отговорим на нуждите на потребителите, които търсят надеждно решение за съхранение на памет, за да удължат жизнения цикъл на техните компютри по един лесен и ефективен начин. С добавянето на решение с капацитет 500GB към серията 750 EVO и с предлагането на дисковете в повече региони, клиентите, които работят с големи обеми от информация ще получат решение, което отговаря на техните изисквания.“

Samsung продължава своята практика да предлага най-модерните на пазара решения за съхранения на данни с устройствата от серията 750 EVO SSD. Те използват напредничавата флаш технология на Samsung NAND и са снабдени с технологиите TurboWrite, Dynamic Thermal Guard и функцията RAPID Mode, които в съчетание допринасят за изключителната производителност на моделите от серията. Устройствата използват и мощния контролер MGX на Samsung, който позволява на дисковете 750 EVO да работят със скорост на последователно четене от 540MB/s и писане 520MB/s, когато се използва технологията TurboWrite.

Серията 750 EVO е идеално решение за ъпгрейд на вече закупен компютър, което ще задоволи нуждите от работа с няколко приложения едновременно и от скорост на потребителите, без значение дали става въпрос за работа у дома, в училище или в офиса. Благодарение на софтуерните решения Samsung Data Migration и Magician, ъпгрейдът с 750 EVO от стария диск е бърз и лесен. SSD дискът използва и 256-битово хардуерно криптиране AES, което защитава данните. За разлика от твърдите дискове, 750 EVO SSD не използва движещи се части, така че потребителите не трябва да се притесняват от повреди на устройството, които могат до доведат до загуба на данни.

Samsung ще пусне в продажба новия 750 EVO 500GB с 3-годишна гаранция или запис на 100 терабайта (TBW) в повече от 50 страни и региона, включително САЩ, Европа, Китай, Южна Корея и други региони от началото на месец юни. 750 EVO 500GB ще се предлага на препоръчителна цена от $149.99. За повече информация, моля, посетете www.samsung.com/SSD.

Leave a Reply