Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Наука и образование

Училище във Варна разчита изцяло на безжични връзки, платформа от Гугъл, учители сертифицирани по международна програма и Chromebook – лаптоп за учене в облака

Технологии от Google и нова учебна среда вдъхновяват учители и ученици от 7 СУ “Найден Геров”, гр. Варна

Вече над година 7 СУ “Найден Геров” в гр. Варна трансформира учебния процес чрез внедряване на технологии. Фокусът е върху ученика, учебната среда и учителите, а сътрудничеството, технологиите, свободното общуване и поощряването на индивидуалността са стандарт.
През 2018 г. училището внедри платформата Google G suite за образованието и в момента разполага с над 1000 електронни профила, буквално за всеки учител и ученик. Голямо постижение е и сертифицирането на 16 учители по международната програма за учене, чрез технологии Google Certified Educator. Училището кандидатства и с проект в новата програма на Министерство на образованието – Иновативни училища. При успех ще се работи за още по-голяма интеграция на технологии и развиване на умения на 21.век.
Събитие
На 22 април 2019 г. от 17:00 часа ще се състои събитие, посветено на смисленото внедряване на технологии в образованието.
По време на събитието ще бъдат представени процесът по трансформация на цяло училище, иновации от класната стая и управлението на училището.

Събитието е и кулминация на усилията в резултат на които над 30 учители от гр. Варна, Силистра, Русе и региона бяха сертифицирани по международната програма Google Certified Educator. България се нарежда на първо място в Европа по брой сертифицирани учители в последното тримесечие на 2018 г.

Партньори
Център за творческо обучение:
Център за творческо обучение е единствен в България партньор на Google за образованието: Google Education Partner по направление услуги и най-вече G suite – една от водещите облачни платформи в света, безплатна за образователните организации. България е сертифицирала най-голям брой учители в Европа по програмите на Google Educator.
Центърът има запазена марка КРЕАТИВНА КЛАСНА СТАЯ и подкрепя качествената промяна на българското образование. Организацията е основен партньор в някои от най-успешните проекти в сектора. Повече за центъра на https://cct.bg

Повече за Училище в облака и Креативна класна стая:
В гр. Варна и региона има 32 учители (от общо 272 в цяла България), които са Google сертфицирани, над 20 училища прилагат успешно концепцията за Креативна класна стая, разработена от Център за творческо обучение.
Проектът на Центъра “Училище в облака” във Варна стартира през 2018 с административната подкрепа на Община Варна. 20 училища в Област Варна и над 130 училища в страната внедряват активно Google G Suite за образованието.

Лице за контакт:
Елисавета Якимова
e.yakimova@cct.bg
+359 877 08 08 19
www.cct.bg

Leave a Reply