Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Съобщение за медиите

Видеонаблюдение със скрити камери

skrita-kamera

Стане ли въпрос за видеонаблюдение, днес никой не отрича ползите от него. Напротив, то е необходимо, полезно и в много от случаите решаващо за опазване живота и имуществото на хората.

Видеонаблюдението със скрити камери е малко по-специфично, защото устройствата са замаскирани в различни предмети. Затова пък дават възможност за заснемане на видео при потенциално извършени нарушения.

Според статистиките, не само клиентите във финансови институции са наблюдавани, но и хигиенисти, болногледачи, бавачки, градинари и др.

А дизайнът на съвременните шпионски джаджи е претърпял толкова сериозни подобрения, че никой не предполага за наличието им в крушка, часовник, зарядно за телефон и др.

Какви са функциите на скритите камери?

Повечето скрити камери не само снимат, но могат и да правят видеозапис по всяко време на денонощието. Така осигуряват информация за събитията, които се случват на територията на проследявания обект и съхраняват записа.

Основните функции на скритите камери са:

  • Дискретно наблюдение в реално време;
  • Запис на информация и съхраняването ѝ с възможност за преглед и копиране;
  • Осъществяване на контрол на достъпа до конкретния защитен обект;
  • Сигнализиране при поява на нови лица на контролирания обект.

Тези функции притежават както охранителните скрити камери, така и тези за приложение само в закрити помещения.

Какви скрити камери има според категорията наблюдение?

За да изберете точното устройство, трябва да определите ситуацията, в която ще го използвате, и времетраенето на записа.

Автономни скрити камери

Те са по-приложими в различни ситуации, защото могат да са с вас по всяко време. Например, за заснемане на определено събитие или разговор, можете да изберете устройство тип запалка, шапка, копче и др. Ще записвате няколко часа, като това зависи от капацитета на вградената батерия.

Свързани към електрическата мрежа

Тези скрити камери за видеонаблюдение могат да работят продължително и служат най-вече за охрана. Притежават диоди за нощно виждане, детектор на движение, опция за програмирано записване и др. Могат да се поставят в стенни часовници, обемни датчици, зарядно за телефон и др.

Какви са предимствата на видеонаблюдението със скрита камера?

Сред основните предимства на видеонаблюдението със скрита камера са следните:

  1. Приложение във всякакви ситуации и с различни цели.
  2. Сигурна защита от неправомерно проникване в сградата.
  3. Незабележимост поради миниатюрния размер.
  4. Бързо монтиране и лесна експлоатация.
  5. Възможност за безжично решение с WiFi.

Преди да изберете конкретната скрита камера, решете какви цели искате да постигнете. Така ще си изясните и изискванията към устройството.

За продължителна автономна работа капацитетът на батерията трябва да бъде по-голям. Освен това, трябва да се осигури и достатъчно памет за записа. Обикновено камерите имат слот за карта Micro SD до 32 GB, която не е включена в комплекта.

Не е без значение и качеството на картината, като резолюция от 1-2 мегапиксела е подходяща за видеонаблюдение в офиса или в дома.

Не пренебрегвайте и наличието на IP защита срещу прах и влага, ако устройството ще бъде монтирано навън.

Въпреки че видеонаблюдението със скрити камери не е забранено, все пак е добре да не се извършва неправомерно, а само за предотвратяване или установяване на злонамерени действия.

Leave a Reply