Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Развлекателни

Голямото лятно бутане – за майки, татковци и бебета

Кога: 11 юни, 2016: 10.00 часа
Кой: 500+ майки, татковци и техните бебчета
Къде: Южен парк, София

Какво: “Академия за родители” отправя предизвикателство към всички родители и техните бебоци, да излязат на дълга разходка, от 5000 крачки, в парка!

Защо: В България 20% от децата до петгодишна възраст вече страдат от затлъстяване, а до 2030 г. прогнозата е този процент да се увеличи многократно, ако не обърнем внимание на този проблем. Ходенето е често пренебрегван начин да изградим издръжливост, да изразходваме излишните калории и да подобрим работата на сърцето, по лесен начин.

Най-хубавото е, че ходенето може да се практикува навсякъде, по всяко време и може лесно да стане част от ежедневната рутина, като едновременно с това възпитава любов към движението от най-ранна детска възраст.

Какво ще се случи: “Голямото лятно бутане” ще се проведе в Южен парк – София, в събота – 11 юни, през първия ден на Фестивал на здравето и в партньроство с 5kmRun. Участието е безплатно.

В 10:00 часа, над 500 мами, татковци и техните бебоци, ще тръгнат заедно с колички, слингове и други бебешки превозни средства, по обозначен маршрут в Южния парк. Дължината на маршрута е 5000 стъпки, или 4 км, и няма състезателен характер. Всеки финиширал, ще получи подарък и сертификат за участие.

Включи се и ти!

Събитието е безплатно, но изисква предварителна регистрация.

Leave a Reply