Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Бизнес

Играта се променя – футболната еволюция в Европа води до по-високи изисквания към зрителското изживяване у дома

Според данните от проучване на Samsung Electronics*:

• Почти половината (44.49%) от мъжете в Европа гледат футбол три или повече пъти седмично
• 48.84% от пълнолетните хора в Европа планират покупка на телевизор, за да гледат спортните събития това лято
• Близо 50% от жените и 43% от мъжете в Европа твърдят, че футболистите са подобрили външния си вид през последните 15 години

София, 20-ти юни 2016 г. – Ново проучване на Samsung Electronics* изследва как промените във футбола влияят на продажбите на телевизори. Данните показват, че всеки пети европеец гледа средно по 468 часа футбол всяка година. Това се равнява на 28 080 минути или 62 работни дни, прекарани в гледане на този спорт.

В резултат на по-високите си изисквания за зрителско изживяване, почти всеки втори в Европа планира да инвестира в нов телевизор, специално заради спортните събития през това лято.

Трите най-големи разочарования, с които се сблъскват пълнолетните зрители в Европа, докато гледат футбол вкъщи, са следните: невъзможност да идентифицират отделните играчи (28.53%); невъзможност да видят топката, когато преминава от участъци, огрени от слънчева светлина, към сенчестите части от терена (21.47%); твърде малък екран (9.8%).

За всички, които искат да бъдат сигурни, че ще виждат играчите в детайли от всеки ъгъл и няма да изпуснат нито един момент от играта, Samsung представи най-новата гама SUHD телевизори, които предлагат несравнимо качество на картината благодарение на технологиите Quantum dot и Ultra Black и HDR яркост от 1000 нита.

„SUHD телевизорът на Samsung е идеалният екран за гледане на спортните събития това лято. Технологията Quantum Dot осигурява най-доброто качество на картината, за да може да виждате всичко, така както и зрителите на стадиона. Нашите извити телевизори предлагат подобрено възприятие на дълбочина на картината и вие ще се насладите на всеки един момент от красивата игра от уюта на собствения си дом“, каза Марина Рачева, маркетинг мениджър, Samsung България.

Подобренията в качеството на картината влияят както на зрителските навици, така и на имиджа на футболистите. Повече от две трети (67.78%) от хората отбелязват, че външният вид на играчите се е подобрил през последните 15 години, докато почти една трета (32.23%) от европейските мъже черпят вдъхновение за стила си от футболистите.

* Проучването е извършено от One Poll в периода от 19-ти до 30-ти май 2016г. между 9000 възрастни от 10 европейски държави (Франция, Германия, Италия, Полша, Португалия, Румъния, Испания, Швеция, Швейцария и Обединеното кралство)

За Samsung Electronics Co. Ltd.
Samsung Electronics Co. Ltd. вдъхновява света и оформя бъдещето с трансформиращи идеи и технологии, преобразявайки света на телевизорите, смартфоните, носимите устройства, таблетите, фотоапаратите, дигиталните уреди, принтерите, медицинското оборудване, мрежовите системи и полупроводници и LED решенията. Водещи сме и в пространството на Internet of Things с отворената платформа SmartThings, широко портфолио от умни устройства и проактивно сътрудничество с различни индустрии. За нас работят 319 000 души в 84 страни с годишни продажби от US $196 милиарда. За да откриете повече, моля, посетете нашия официален информационен сайт news.samsung.com.

Leave a Reply