Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Бизнес

Мобилно приложение ще помага на младежите в избора на професия

Програмата Trends of Tomorrow на Samsung за професионално ориентиране на ученици посети Варна

София – 25 ноември 2015 г. На специално събитие пред над 200 ученици от Варна Samsung представи мобилното приложение My Tomorrow, което ще помага на младежите да изберат най-подходящата за тях професия. Приложението е безплатно и е част от кампанията Trends of Tomorrow, която Samsung организира за пета поредна година в партньорство със специалистите в сферата на кариерното консултиране, подбора и оценката на персонала от JobTiger, HR компания и кариерен сайт.

Освен че се запознаха с предимствата на приложението, младежите имаха възможността да почерпят опит и от реализирани професионалисти като Христофор Петков, мениджър „Потребителска електроника“ на Samsung България и Кристалин Чавдаров – собственик на Киви дизайн и организатор на „Аз мога – тук и сега“. Двамата ментори споделиха своето професионално развитие и опит, и дадоха ценни съвети на младите хора за постигането на успешна кариера.

Приложението My Tomorrow е уникално средство, което помага на младежите в България да направят по-осъзнат, информиран и мотивиран избор на професионален път. То дава възможност на всеки да разбере какъв е неговият личностен профил и на тази база какви са подходящите професии за него. Профилът се определя от специално подготвен кратък тест, който да насочи вниманието към основните характеристики на личността и към възможните професионални направления, в които е най-вероятно да се развие успешна кариера. Всеки младеж има възможността да обсъди своите резултати със специалист по кариерно развитие от JobTiger, за да получи яснота относно професиите и възможностите за избор на кариера и образование.

My Tomorrow помага на учениците да разберат и какво висше образование е добре да получат, за да се реализират в избраната от тях сфера, както и какъв е професионалният път в кариерата, който трябва да извървят за дадена професия. Те могат да гледат и вдъхновяващи видеа на успели българи от различни сфери, които са се реализирали успешно, следвайки мечтите си.

„Изборът на професионален път за развитие е изключително важен и колкото по-осъзнат и информиран е този избор, толкова по-големи са шансовете за реализиране на успешна кариера, която да ни носи радост и удовлетворение. Затова и ние в Samsung развиваме кампанията Тrends of Тomorrow вече пета поредна година и основата ни цел е да помагаме на младите хора да изберат своето бъдеще и да вложат усилията, които са нужни, за да разгърнат и демонстрират пълния си потенциал“, заяви Христофор Петков, мениджър „Потребителска електроника“ на Samsung България.

Освен във Варна, приложението My Tomorrow вече бе представено пред младежи от София, като подобни срещи предстоят и в Пловдив и Бургас. Приложението може да бъде свалено безплатно от Google Play, като целта на Samsung е да продължи да го развива постепенно, добавяйки нова и интересна информация, която да е полезна на учениците в тяхната подготовка и избор на мечтаната професия.

Leave a Reply