Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Бизнес

Над 1350 човека предизвикаха страха си с технологията за виртуална реалност на Samsung

Кампанията „Предизвикай страха“ премина през София, Бургас и Пловдив, където общо 1366 човека се изправиха срещу страха си от високо и говорене пред хора

София, 23 декември 2015 г. – Samsung България обяви края на първата част от кампанията „Предизвикай страха“ #BeFearless. Тя премина през София, Бургас и Пловдив и помогна на хората да се изправят срещу страховете си от високо и от говорене пред публика, посредством специално създадените приложения за виртуална реалност на Samsung. От общо 1366 участника, които предизвикаха страховете си, Samsung избра двама финалисти, които ще продължат в следващата част на инициативата – Петър Стефанов от Бургас и Димитър Миндиликов от Враца.

Двамата финалисти бяха избрани на случаен принцип в присъствието на нотариус. Те ще преминат допълнителна подготовка и ще се изправят пред още едно вълнуващо предизвикателство по избор. Двете възможности са разходка с малък самолет над Рила и участие в истинско представление на импровизационен театър с реална публика и голяма сцена.

„Кампанията „Предизвикай страха“ #BeFearless има за цел, не само да представи силата на технологията за виртуална реалност, а да помогне на хората да осъществят мечтите си и да реализират пълния си потенциал, чрез технологията. Ние ще следим с интерес прогреса на двамата финалисти в компанията, които се изправиха срещу страховете си с Gear VR и вече са готови да направят същото в реална ситуация“, каза Кристина Щерева, маркетинг мениджър, Samsung Electronics България.

По време на събитията в София, Бургас и Пловдив, потребителите имаха възможност да изпробват две приложения, които са разработени за решението за виртуална реалност Samsung Gear VR. Първото се състои от серия видео тренинги, които превеждат потребителя през няколко различни сценария и предизвикат страх от високо като летене с хеликоптер, разходка по ръба на небостъргач и други. Второто приложение е насочено към тези, които имат страх от говорене пред хора. Тренингите, които са част от него, поставят потребителя в различни ситуации, от интервю за работа през случаен разговор в заведение, до презентация пред мениджмънта на компания.

Специално разработеното за кампанията съдържание предлага 360-градусово 3D зрително изживяване, което се доближава максимално до реалността. Различните ситуации, пред които се изправят потребители, с различна степен на трудност като освен това всяка от ситуациите е с 3 нива на трудност.

Хората могат да проследят развитието на кампанията „Предизвикай страха“ #BeFearless и преживяванията на двамата финалисти на корпоративната страница във Facebook на Samsung Bulgaria.

Глобалната платформа на Samsung Launching People стартира през 2013 г. и има за цел да помага на хората не само да използват технологиите, за да разгърнат пълния си потенциал, но и да използват технологиите, за да постигнат реална промяна в обществото. Настоящата кампанията е част от глобалната платформа на Samsung Launching People, която тази година се провежда в 12 държави, включително България. Научете повече за програмата на http://www.samsung.com/bg/launchingpeople/.

Leave a Reply