Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Бизнес

Нови приложения за печат на Samsung подобряват продуктивността и намаляват цената за печат в офиса

София, 16 декември 2015 г. – Samsung Electronics представи две нови приложения за печат – Dynamic Workflow и RemoteCall. Те са създадени, за да подобрят продуктивността и да намалят оперативните разходи както за крайните потребители, така и за системните администратори.

Dynamic Workflow и RemoteCall са най-новите допълнения към платформата Smart UX Center. Тя е базирана на Samsung Android OS и работи с приложения, предназначени за принтерите от сериите Smart MultiXpress. Smart UX Center спестява време на потребителите като извършва няколко различни процеса само с натискането на един бутон и като свързва принтера със системния администратор за отдалечен достъп

„Модерните мобилни технологии могат да увеличат ефективността в бизнес средата и Samsung създава нова екосистема за печат около тази концепция“, каза Дейвид Сонг, старши вицепрезидент на Printing Solutions Business в Samsung Electronics. „Платформата Smart UX Center и всички приложения, които разработваме за нея ще направят нашите принтери съвместими с Android и така потребителите ще получат по-голяма мобилност и свързаност.“

Приложението Dynamic Workflow позволява на потребителите да създават и персонализират свой собствен набор от задачи в определена последователност, като за целта могат да използват една или няколко функции на принтера. Например, когато използват приложението, потребителите могат да включат няколко отделни задачи като сканиране, разпознаване на текста и изпращане на документа в един процес. По този начин те разполагат с вече запазен списък от задачи, който може да се задейства с натискането само на един бутон.

RemoteCall е платено приложение, което свързва принтера със системния администратор за извършването на диагностика и разрешаването на технически проблеми. С функцията за отдалечена свързаност, системният администратор може да контролира екрана на Smart UX Center и да посочи на потребителя необходимите стъпки за разрешаването на възникналия проблем. Системният администратор може също да се свърже и към компютъра на потребителя. Извършването на подобни действия от разстояние спестява време и намалява разходите както за крайните потребителите, така и за партньорите на Samsung, тъй като намалява нуждата от посещение на място.

Основните функции на приложенията Dynamic Workflow и RemoteCall, включват:

Dynamic Workflow
– Използване на няколко приложения едновременно: интеграция на функциите на няколко отделни приложения в един процес.
– Увеличаване на продуктивността: създаване и стартиране на процеси с натискането на един бутон спестява време и увеличава продуктивността.

RemoteCall
– Контрол на екрана: контрол в реално време и диагностика от разстояние.
– Писане на екрана: приложението позволява маркирането на определени зони от екрана на потребителите, чрез което те могат по-лесно да следват инструкциите на системния администратор.
– Текстови чат: чат с технически консултант.
– Бързо свързване: всеки потребител трябва да въведе само своя 6-цифрен код, за да се свърже със системата.

Всеки месец Samsung създава и пуска нови приложения и уиджети за Smart UX Center. Платформата е част от проекта на Samsung Internet of Things („Интернет на нещата“), който съчетава различни мобилни технологии, за да подобри офис средата. Smart UX Center допълва вече съществуващата екосистема за печат, като позволява на потребителите да печатат безпроблемно на всички устройства за печат, които са част от инфраструктурата.

„Ние предлагаме преживяването на Smart UX Center на потребителите, за да отговорим на тенденцията в днешния мобилен свят и всеки служител да използва свое собствено мобилно устройство“, добави Дейвид Сонг. „Вече не е задължително да се намирате в офиса, за да отпечатате един документ. Това може да стане от всяко място, където имате връзка с интернет.“

За повече информацията относно приложенията в Samsung Smart UX Center: printingapps.samsung.com/apps.

Leave a Reply