Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Бизнес

Революционните проекти на Samsung C-Lab са част от иновациите на CES 2017

12 януари 2017 г. – Присъствието на Samsung Electronics на изложението за потребителска електроника CES винаги е предизвиквало възхищение в посетителите, благодарение на последните иновации и продукти на компанията. В допълнение към смарт телевизорите, умните часовници и електроуреди, гостите имаха възможността да видят и смелите и неочаквани нови продукти на Creative Lab (C-Lab) на Samsung. Тази година програмата променя грижата за кожата, детските игри и др.

Samsung създаде C-Lab, за да отличи креативността, иновативността и предприемачеството на своите служители. Програмата позволява на  работниците в компанията да създават нови технологии, които могат самостоятелно да се развиват. Въпреки че продуктите са все още в процес на разработка, те вече са демонстрирали голям потенциал.

Tag+ 

Tag+ променя начина, по който децата взаимодействат със своите играчки. Продуктът представлява бутон, който използва Bluetooth, за да се свърже с играчките и смартфон приложение. Децата могат да натиснат бутона еднократно или продължително, да го разклатят или раздрусат, за да предизвикат различни реакции на техните играчки. Еднократното натискане позволява достъп до допълнително дигитално съдържание за играчките, докато продължителният клик дава възможност на децата да споделят снимки, като например последния сглобен Lego конструктор.

Разработчиците създават Tag+, за да удължат живота на играчките, като обединяват дигиталния и физическия свят. По време на изложението CES, те направиха демонстрация на живо на продукта и разговаряха с потенциални партньори.

S-Skin

S-Skin е един от двата продукта за грижа за кожата, които бяха представените от C-Lab тази година. S-Skin спестява времето и финансовите средства, които свързваме с професионалната дерматологична грижа. Системата се състои от лепенка с микроигли и портативно устройство, което анализира и се грижи за кожата.

Лепенката може да проникне в кожата, за да достави ефективни съставки и да повиши абсорбцията. Устройството може да измерва хидратацията, зачервяването и меланина на кожата, за да предостави персонализирана грижа за кожата с помощта на LED светлина. Приложението, придружаващо системата, запазва подробна информация за състоянието на кожата, позволявайки на потребителите да проследят промените й във времето. CES представлява ключова възможност за създателите на S-Skin да демонстрират продукта и споделят своя опит.

Lumini

Lumini е портативно устройство, което регистрара кожни проблеми, преди тяхното появяване.

Първата стъпка при употребата на устройството е заснемането на лицето. Lumini анализира информацията от снимката с помощта на собствен алгоритъм и след това изпраща данните към приложение за смартфон. Продуктът идентифицира проблеми под повърхността на кожата, като пъпки, лунички и зачервяване. В допълнение, Lumini препоръчва козметични продукти на база на направения анализ и предлага услуга за дистанционна консултация с дерматолог или специалист в грижата за кожата.

 

За Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. Ltd. вдъхновява света и оформя бъдещето с трансформиращи идеи и технологии, преобразявайки света на телевизорите, смартфоните, носимите устройства, таблетите, фотоапаратите, дигиталните уреди, принтерите, медицинското оборудване, мрежовите системи и полупроводници и LED решенията. За да откриете повече, моля, посетете нашия официален информационен сайт news.samsung.com.

Leave a Reply