Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Култура и изкуство

Global Game Jam се завръща в София

Global Game Jam е най-големият маратон за правене на игри в цял свят. През 2015 ще се проведе седмото издание на събитието, с очаквани 400 регистрирани събития и 25 000 участника – през януари България ще бъде част от това глобално начинание за втора поредна година.

В същността си събитието е 48-часов маратон, най-големият в света, който цели да обедини гейм ентусиасти в десетки държави, около една обща идея. Sofia Game Jam е страхотна възможност за гейм дизайнери, програмисти, звукови дизайнери, графични артисти – професиноалисти и любители, да се съберат и заедно да сътворят игра за ограничено време.

Sofia Game Jam започва в петък, 23.01.2015 в 12:00 часа в зала 7 на НДК и завършва в неделя, 25.01.2015 в 20:00 часа, отново там, с презентации на игрите и гласуване за победител.

След откриването на регистрацията в петък, участниците ще имат възможност да чуят лекции на хора работещи в различни сфери на индустрията, които ще споделят своя опит и представят свои проекти – ще чуете повече от генералните спонсори на събитието – Crytek Black Sea и Chillingo, победителите от първото издание на Sofia Game Jam, арт презентация от Мартин Пунчев VertexBee и Миро Петров, както и лекция на специален гост от Швеция – Brjann Sigurgeirsson.

Участниците са микс от доброволци, студенти и гейм ентусиасти, и събитието предоставя, преди всичко, поле за среща с хора от гейм индустрията, обмен на идеи, също така и достъп до младите таланти на България. В специалния match-making corner участниците ще имат възможност да се срещнат и разговарят с представители на компаниите, подкрепящи събитието – Crytek Black Sea, Chillingo, Haemimont Games, Ubisoft Sofia, Cayetano Gaming и Nordic Game.

Организаторите са подготвили специални изненади от Nordic Game Conference and Exhibition.

Повече информация за събитието можете да научите на страницата на Sofia Game Jam: sofiagamejam.com

Регистрациятя стартира и местата са ограничени: http://www.sofiagamejam.com/registration/

###

За връзка с нас:
www.sofiagamejam.com
e-mail: info@sofiagamejam.com
facebook: www.facebook.com/SofiaGameJam
twitter:@SofiaGameJam
google+: plus.google.com/b/100840231501416980474/100840231501416980474/posts

Leave a Reply