Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Наука и образование

Голям технологичен проект стартира в столичната Втора английска езикова гимназия “Томас Джеферсън”

На 15 септември всички учители ще стартират учебната година с училищни Google профили, един цял клас ще работи експериментално с лични Chromebook устройства.
Целта на внедряването на облачна платформа в гимназията е трансформацията на всички училищни процеси и поставя специален фокус върху училищен живот, в който сътрудничеството, технологиите, свободното общуване и индивидуалността са стандарт, а не събитие.

За учителите – сертифициране по международна технологична програма:

Обученията на водещата група педагози стартира на 30 юли. Интензивно ще се подготвят 8 учители, които до началото на септември ще са сертифицирани по международна програма за смислено внедряване на технологии Google Certified Educator L1&2. Учителите ще разполагат и с персонални устройства Chromebook с възможности за безжична връзка към екрани и проектори и буквално безкраен набор образователни ресурси. В края на обучението си учителите ще са покрили сертифицирание Google Certified Educator ниво 2. Докато подготвяхме статията, първият учител от гимназията вече се сертифицира за ниво 1.

За учениците:

Промяната за един осми клас започва с биенето на първия звънец на 15 септември – учениците ще достигат до учебните ресурси чрез Google класна стая и свой персонален Chromebook. Батерията издържа цял учебен ден, а устройствата ще се носят и вкъщи. При успех на проекта 1:1 (едно към едно) с пилотния клас ще се търсят начини за споделяне на резултати с други училища в страната и увеличаване на броя на паралелките, които използват Chromebook, като основно устройство за учене. За достъп до устройството и всички ресурси учениците използват индивидуален Google профил от вида student@2els.com

Това е и първият проект 1:1 (устройство за всеки ученик) с Chromebook в общинско училище в София.

За гимназията:

Гимназията внедри облачна платформа Google G suite за образованието, в която всеки ученик и учител разполага с електронен профил в домейна на организацията. Какво означава това можете да разберете от http://bit.ly/gsuiteplovdiv

Проектът в 2 АЕГ “Томас Джеферсън” се изпълнява в партньорство с Център за творческо обучение. Центърът е единствен партньор на Google за образованието в България и сътрудничи с над 200 училища за внедряването на облачни платформи и технологични иновации. При успешното реализиране на проекта този модел на работа ще се превърне в еталон за други български училища.

Технологии в гимназията
Какво е Google G suite

Google G suite за образованието е специална версия на популярния пакет приложения за продуктивност G suite на Google. G suite за образованието е напълно безплатна за училища и предлага “бизнес” варианти на Google диск, формуляри, календар, сайтове и Gmail. Над 130 училища в България използват G suite за образованието безплатно. Към датата на прессъобщението активните потребителски профили за учители и ученици са над 25 000.

Сертифициране на учители по програмите Google Certified Educator: https://cloud.cct.bg

Какво е Google класна стая?

Приложението Google класна стая е безплатно за училищата, работи на всички операционни системи и мобилни устройства и позволява на учители и ученици да обменят съдържание, оценки, тестове и коментари. Google класната стая се използва от хиляди ученици и учители в България и над 40 милиона по света.

Видео: http://bit.ly/12googleclassroom

Какво е Chromebook (Хромбук)?

Chromebook са преносими компютри, които стартират операционната система за под 8 секунди, всички обновления на софтуера се правят автоматично и позволява на различни потребители да използват едно и също устройство.

Някои устройства Chromebook са проектирани специално за учебна среда, където корпусът, екранът, клавиатурата и цената на устройството са съобразени със специфичните нужни на училището.

Chromebook е №1 по брой продажби в сектор образование в САЩ, Канада, Швеция и Нова Зеландия. Chromebook могат да имат до 61% по-ниски разходи за закупуване и поддръжка в сравнение с други компютри.

Видео: http://bit.ly/chromebookpd2019You paint. You program. You Chromebook.

Партньори
Център за творческо обучение:
Център за творческо обучение е единствен в България партньор на Google за образованието: Google Education Partner по направление услуги и най-вече G suite – една от водещите облачни платформи в света, безплатна за образователните организации. България е сертифицирала най-голям брой учители в Европа по програмите на Google Educator.
Центърът има запазена марка КРЕАТИВНА КЛАСНА СТАЯ и подкрепя качествената промяна на българското образование. Организацията е основен партньор в някои от най-успешните проекти в сектора. Повече за центъра на https://cct.bg

Leave a Reply