Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Здравеопазване

Имплантология – вече и в зъболекарски кабинет IG Dental !

В повечето случаи зъболекарите успяват да приложат успешно лечение върху болен или повреден естествен зъб. Съществуват случаи, обаче, когато това е невъзможно и се налага зъба да бъде екстрахиран.

Липсата на един или няколко зъба може да бъде главна причина за понижена увереност при консумиране на някои видове храни, както и до липса на самочувствие при усмихване и провеждане на разговори. Най-важното е, че могат да последват редица орални проблеми.

Добрата новина, която искаме да съобщим на всички настоящи и бъдещи пациенти на стоматологичен център IG Dental е, че вече извършваме поставяне на зъбни импланти в кабинета ни, намиращ се в близост до Попа, и по-точно на адрес бул.Васил Левски 70 в град София.

Желанието на целият ни екип е да Ви предоставим модерно лечение, което да бъде в крак с тенденциите и иновациите, които съвременната дентална медицина предлага. Точно затова залагаме на имплантологията като най-доброто лечение на липсващ зъб. Процедурата включва поставяне на изкуствен зъб, който е достатъчно стабилен и функционира така, както естествения. Това се дължи на факта, че за поставянето на изкуствените зъби се използва титан, който позволява използването им в дълъг период от време.

Въпреки, че още от древни времена имплантологията е широко разпространена в редица цивилизации, за неин баща се смята шведският учен Др. Пер Ингвард Бранемарк. Още през 50-те години на 20-ти век, той прави революционно откритие в медицината. Той открива, че титаният и човешкото тяло са биосъвместими и за първи път наблюдава процеса на остеоинтеграция. С други думи, това е възможността на костите в човешкото тяло буквално да се слеят или сраснат с титаниевия елемент. След като установява този факт, през 1965г. той извършва и първото поставяне на титаниев имплант на шведски доброволец. Впоследствие, в края на 70-те и началото на 80-те години на 20-ти век имплантирането набира широка популярност по целия свят. За да се стигне и до днес – милиони титаниеви импланти са поставени, като броят непрекъснато се увеличава.

Имплантологията е несъмнено най-добрата алтернатива при липсващ зъб. Защо това е така?

  • За разлика от мостовите конструкции и металокерамиката, тук не се жертват/изпиляват съседни зъби

  • Зъбните импланти изглеждат живо и естествено в устната кухина

  • Много по-стабилни са от всеки друг вариант за заместване на липсващ зъб

Процедурата се състои от два етапа, като изпълняването им се извършва по хирургичен път. Тя започва с поставяне на титаниев винт в долната или горната челюстна кост. Именно този елемент гарантира стабилността на изкуствения зъб. Обикновено, титаниевият елемент се поставя малко под нивото на венеца. В горния си край разполага с малка дупка, в която се монтира вторият елемент – надстройката. Преди това обаче е нужно винта да се скрепи за челюстната кост, като за това се предвиждат от 3 до 6 месеца. Докато процесът на остеоинтеграция е в процес на завършване, се поставя временна коронка. След изминаване на този период се поставя щифт или т.нар надстройка, към която в последствие се закача короната, зъбния мост или протезата.

Основното предимство на имплантологията е, че изкуствените зъби по никакъв начин не се различават от естествените. Те изглеждат по същия начин, не се движат или разместват и не зависят от останалите зъби. Така те гарантират нужната стабилност без да оказват влияние върху структурата на реда от зъби. В допълнение, титаниевите импланти са отлично козметично решение при липса на един или няколко зъби. С тяхна помощ, всеки може да върне увереността си при хранене и водене на разговори. Заедно с това грижите, нужни за тяхното поддържане не се различават от тези на естествените зъби. Нужни са единствено удобна четка за зъби и паста, препоръчана от личния зъболекар.

В днешни дни имплантологията е широко разпространена в сферата на денталната медицина, като тя се изучава дори в специализираните училища. Освен това, титаниевите импланти са инвестиция в дългосрочен план, тъй като могат да издържат в продължение на десетки години.

Leave a Reply