Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Бизнес

Как да изградим умения за главен изпълнителен директор за 2 дни?

25-има финалисти от 370-те участници от страните от Югоизточна Европа взеха участие в глобалното състезание на P&G „CEO Challenge“ 2020 г. Състезанието се организира от компанията от 2016 г. насам. Целта му е да тества способността на участниците да ръководят бизнес стратегии и да разрешават реални проблеми. Печелившият отбор, състоящ се от трима сръбски студента, успя да впечатли журито от изпълнителни директори на P&G. Те спечелиха златен билет, който им дава възможността да представляват Югоизточна Европа в следващия кръг на „CEO Challenge“, който ще се проведе през април месец в Германия.

В петото издание на „CEO Challenge“, организирано в Атина, между 27 и 28 февруари, 25-има студенти станаха главни изпълнителни директори за 2 дни и трябваше да разработят печеливша бизнес стратегия за една от водещите марки на P&G – „Pantene“. Студентите сами избраха трима души, с които да работят в екип. А насоките на опитни изпълнителни директори от P&G им помогнаха в решаването на истински бизнес случай.

Чрез тази иновативна програма студентите усетиха какво е да проявят своята изобретателност и интелигентност извън университетската среда. Те демонстрираха и критичното си мислене в разработката на бизнес сценарии. Студентите успяха да развият една по-предприемаческа гледна точка и да покажат, както личностни, така и технически умения, които ги откроиха и така да продължиха към следващия кръг.

От старта в Югоизточна Европа преди 5 години, общо 160 студенти от различни страни от разнородни специалности, опит и култури са участвали в „CEO Challenge“, и много от тях вече са част от семейството на P&G.
„Живеем във времена, в които всичко е изправено пред предизвикателства – икономиката, обществото, нашата промишленост и единственото, което е сигурно, е, че младите днес ще се нуждаят от напълно нов набор от умения, за да могат да станат лидери – лидерите на утрешния ден.
Надяваме се, че благодарение на „CEO Challenge“, ще се научат какво е да си начело на голяма корпорация, какво е да си лидер, не само в бизнеса, но и в обществото“, спомена Деспоина Пасарис, директор „Комуникации“ в Югоизточна и Централна Европа.

За Проктър и Гембъл
P&G обслужва потребителите по целия свят с една от най-силните гами надеждни, качествени и лидерски марки, включително Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Fairy®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Oral-B®, Pampers® , Pantene®, Tide®. Общността на P&G включва операции в около 70 държави по света. Моля, посетете http://www.pg.com за последните новини и информация относно P&G и нейните марки.

Leave a Reply