Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Бизнес

На 3 март стартира продажбата на нови изцяло български зарядни станции за електромобили

На националния празник на страната – 3 март, компанията „ЕЛЕКТРОМОБИЛИ БГ“ стартира продажбата на зарядни станции и инфраструктура за електрически автомобили с изцяло българска разработка и производство.

„ЕЛЕКТРОМОБИЛИ БГ е дружество, което развива електрическата мобилност в България чрез разработка и производство на зарядна инфраструктура за електрически превозни средства. В същото време е и най-голямата и известна онлайн група за собственици и привърженици на идеята за екосъобразен транспорт у нас, основана през 2010 г.

„Мрежата, която ще изградим, предлага на потребителите възможност за зареждане на електромобили на удобни места до предпочитани ресторанти, хотели, бензиностанции, спортни и други обекти. Разработихме лесна за използване и разпознаване зарядна станция за електромобили и онлайн мрежа, където всеки може да добавя и намира места за зареждане на електромобили в България.“ – споделя Мартин Хаджистойков –електромобилен инвеститор и основател на „ЕЛЕКТРОМОБИЛИ БГ“. „Повечето електромобили на пазара в момента изминават средно около 150 км с едно зареждане на батерията, което на зарядна станция с мощност до 22 кВт отнема от 1 до 6 часа в зависимост от марката и модела на електромобила. От тази година на пазара излиза и ново поколение масови електромобили с двойно по-голям пробег.“, допълва той.

Успоредно с продажбата на българските зарядни станции за електромобили, дружеството стартира и онлайн локатор и мобилно приложение с места за зареждане – VsichkoTok.bg. Компанията, която вече повече от 6 години се е посветила на популяризиране на екосъобразния транспорт у нас, разработва още  българския електромобилен клуб и пазар КарамЕЛ – KaramEL.bg, както и най-големия блог за електрическа мобилност в България – eCars.bg.

“Мисията на „ЕЛЕКТРОМОБИЛИ БГ” е да прави електрическата мобилност лесно разбираема, желана и достъпна, като предлага разпознаваеми зарядни станции и развива операторска мрежа за зареждане на електромобили „ВсичкоТок“ с избрани партньори.”- разказва Стефан Чанев, съдружник в компанията.

Дизайнът на зарядните станции на „ЕЛЕКТРОМОБИЛИ БГ“ е лесно забележим и разпознаваем. Разработен е така, че и незапознат човек веднага да се досети какво е предназначението на устройството. За търговска реализация на зарядните станции производителите са насочили вниманието си към обекти, на които потребителите обикновено прекарват повече от половин час – ресторанти, спортни зали, туристически обекти и други.

В допълнение компанията ще инвестира в изграждане и на мрежи от бързи зарядни станции с избрани партньори като оператори на бензиностанции и магистрални търговски обекти.

Leave a Reply