Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Развлекателни

Натуралните и здравословни иновации за косата са хитът на 2019 г.

Най-горещите трендове на 2019 година при грижата за косата са: използване на натурални продукти, полагане на „специална грижа“ за косата, боядисване с безамонячни и щадящи бои, коси с обем и без омазняване и навлизане на специални продукти за модерната активна жена. Това показва първото издание на новия обзор „dm дрогистът съветва“. То е посветено на актуалните тенденции за грижа за косата за 2019 година.

Според данните на dm България, само за една година търсенето на натурална козметика за коса отбеляза ръст от 23%. Това показва, че все повече българи се стремят да живеят природосъобразно и затова все повече харесват и купуват козметични продукти с натурални съставки.

Този стремеж е в основата на иновациите при козметиката за коса през тази година. Съставките от природата придават блясък и обем, поддържат здравината и еластичността на косата и я защитават от вредни влияния като слънце, вятър, стилизиране и сушенето с мощни сешоари.

Гореща тенденция за 2019 година е и използването на продукти за „специална грижа“ за косата, което се доказва от ръста от 30% на тази категория. В дрогерийно-козметичния бранш „специална грижа“ означава освен текущата грижа като редовно измиване с шампоан, да се използват и допълнителни специализирани продукти за възстановяване и подхранване като спрей-балсами, серуми, олиа, специални маски, кристали или ампули.

Сред хитовете при грижата за косата през 2019 година ще са продуктите за борба с омазняването. Според дрогистите на dm много дами търсят съвети именно за решаване на този проблем. На помощ отново идват горещите иновации в сектора. Например специална вода с екстракт от бреза, която е подходяща за бързо омазняваща се коса.

Най-важната нова тенденция за 2019 година при боите за коса е използването на бои, които щадят косата, без да я увреждат. Това е напълно възможно и се постига с помощта на различни масла и естествени добавки, казват дрогистите на dm. И отново хит са боите, които са обогатени с натурални масла за интензивен цвят и дълготраен ефект. През последната година тези продукти отбелязват двуцифрен ръст и постепенно се превръщат в един от топ продуктите в категорията.

Leave a Reply