Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Бизнес

Общественият борд на TELUS International в България подкрепя финансово нови 10 проекта на неправителствени организации

Общественият борд на TELUS International в България подкрепя финансово нови 10 проекта на неправителствени организации 

Бордът разпределя 150 000 лева годишно между НПО проекти в областта на образованието, опазване на околната среда и здравеопазването

София, 16.07.2018 г.

На второто си заседание за тази година, което се проведе в края на юни, Общественият борд на TELUS International в България взе решение да подкрепи нови 10 проекта, които да получат финансиране.

След като при първата отворена покана Бордът получи около 150 проекта, сега общо 75 нови проекта се бореха за финансиране. По-голямата част от тях бяха в областите на образованието и здравеопазването.

Финансовата подкрепа за проектите на десетте неправителствени организации е на обща стойност 62 777 лева. Сред подкрепените проекти са такива на организации като фондация “Подари усмивка” – Димитровград, Национален Алианс за Работа с Доброволци – Пловдив, Сдружение „Вазовци“ – гр. Вършец и др.

И десетте организации насочват усилията си в полза на местните общности, развитие на детската активност извън училищните занимания, както и в посока на развитие на социалното предприемачество. Бордът подкрепя устойчивостта, иновативните идеи и новаторски подход за реализация.

Следващата отворена покана за кандидатстване е предвидена за септември и ще бъде комуникирана в специално съобщение.

За Обществения борд на TELUS International Europe

В България Бордът е основан през 2015 г. и негов председател е Левон Хампарцумян, а сред членовете му са Красимира Величкова, директор на Български дарителски форум,  Силва Зурлева, член на УС на Нова телевизия, Магдалена Малеева, основател на gorichka.bg, Елвин Гури, изпълнителен директор на River Stixx Capital, Нели Радева, основател и председател на фондация I can too и представители на топ мениджмънта на TELUS International Europe.

Общественият борд в България е петнадесетият по ред борд за цял свят.

За контакти:

Ива Колева, CSR Manager

Телефон: +359 877 171 668

Email: ivanka.koleva@telusinternational.com

 

 

Leave a Reply