Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Развлекателни

Оригинални идеи за тиймбилдинг

Като съвременен подход към служителите, тиймбилдингът е не само начин да разнообразите ежедневието, но и инструмент за създаване на позитивна фирмена атмосфера.

Всеки добър мениджър осъзнава, че кадрите са най-ценният ресурс и затова провеждането на тиймбилдинг срещи може да помогне за изграждането на хармонична среда на работното място.

Защо провеждането на тиймбилдинг е важно?

Преживяванията по време на тиймбилдингите водят до опознаване на екипа и ползи като:

  • изясняване на положителните и отрицателните страни на колегите;
  • преодоляване на междуличностните бариери;
  • подобряване на способността да се разрешават проблеми;
  • изграждане на доверие;
  • пречупване на рутината и еднообразието.

Когато се планира тиймбилдинг, трябва да се изберат такива дейности, които не са правени до този момент. Извадени от зоната си на комфорт, хората могат да се свържат и опознаят по нов начин.

Кои оригинални идеи могат да направят тиймбилдинга успешен?

Дали тиймбилдингът е бил успешен може да се разбере след него по вълнението, смеха, чувството за удовлетвореност, а и по снимките, качени в социалните мрежи.

Ако обмисляте провеждането на подобно събитие, ето някои идеи за тиймбилдинг, които да помогнат за избора ви:

Рафтинг

Едно споделено екстремно приключение може да покаже истинската природа на хората, с които работите. Няколко часа рафтинг спускане например по р. Струма ще зареди всички с много адреналин, а видео и фото заснемането ще документира силните емоции и ще бъде повод всеки да си спомня дълго време за преживяното вълнение.

С ваучер за приключенски тиймбилдинг по вода вашите служители и колеги ще изпитат невероятни емоции, които да поддържат духа им продуктивен.

Колоездене

Като начин за спортуване и движение на открито, карането на колело е предпочитано от мнозина. В много от случаите дори измества фитнеса, а когато е в планината, красотата на природата е още едно предимство.

Организирането на тиймбилдинг с колоездене е начин служителите да прекарат известно време заедно сред природата, съчетавайки физическата активност с чистия въздух и добрата компания.

Да покарате заедно колело извън офиса – това преживяване не само ободрява и зарежда  с енергия, но и ще доведе до сплотеност на колектива, обединен от общото усещане за свобода, динамика, свеж въздух и прекрасни пейзажи.

Офроуд приключение с ATV

Ако се спрете на идеята да включите екипа си в офроуд приключение с ATV, със сигурност всеки негов член ще запази спомена за това невероятно изживяване. Дали ще бъде тиймбилдинг – приятна разходка с джип, или истинско офроуд приключение, зависи от вашите предпочитания.

Всички маршрути включват интересни забележителности и впечатляващи панорамни гледки  – около с. Арбаниси, Търновските хълмове и други локации.

Със специално подготвени офроуд машини може да се мине през всеки терен, да се изпита удоволствието от шофирането и да се споделят силните емоции с останалите участници в тиймбилдинга.

Вълнуващото екстремно каране, съчетано с време за разходки и разглеждане на забележителности, е оригинална идея за събитие като тиймбилдинг. Часовете, прекарани зад волана с колегите, без съмнение ще бъдат заредени с адреналин и много положителни емоции.

Успеете ли да реализирате оригинално тиймбилдинга, това ще има позитивно отражение върху целия колектив, защото преживяването на общата цел сплотява ефективно по естествен начин.

Leave a Reply