Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Други

Писателката Десислава Николова дарява медицинска апаратура на спешния център в Симитли

На 27 март 2021 г. в 11:30 ч. българската писателка Десислава Николова ще направи дарение на спешния център в Симитли. Авторката развива благотворителна дейност, изцяло посветена на недоносените бебета и през годините успява да закупи апаратура за девет неонатологични отделения в страната.

Този път Десислава Николова ще осигури за спешния център в Симитли системата Embrace warmer, предназначена за използване в линейка при транспорт от един болничен сектор към друг. Апаратурата осигурява на бебетата продължително поддържане на топлина в първите минути и часове след раждането. Състои се от отоплител, отоплителна подложка и специализирана завивка за многократна употреба. Дарението включва също пулсоксиметър за бебета и преносим триканален електрокардиограф за деца и възрастни.

С осигуряването на тази жизненоважна апаратура писателката се надява да улесни работата на медиците и да им помогне във вземането на адекватни и навременни решения за най-малките пациенти.

Средствата, с които е закупено дарението са събрани, благодарение на реализираните продажби на книгата й – „Щастлива и красива бременност като моята”, както и на финансовата подкрепа от страна на депутата Стефан Апостолов и други дарители.

Всеки, който желае да се включи в благородната кауза може да закупи книгата й „Щастлива и красива бременност като моята” или да направи дарение по банковата сметка, цитирана по-долу:

Банка Райфайзенбанк България;
BG86RZBB91551007379705;
Фондация „Кажи здравей на здравето“;
Tитуляр: Десислава Николова
Пей пал – podari.shtastie@gmail.com

За книгата „Щастлива и красива бременност като моята”

Десислава Николова споделя своите най-незабравими 9 месеца и успя да повлияе положително на стотици бъдещи майки да заченат, да имат по-спокойна бременност и по-леко раждане. С всяка закупена книга, читателите допринасят за подобряването на средата в неонатологични отделения в страната, работещи с остаряла апаратура, която създава риск от непълноценно развитие и трайни увреждания при недоносените бебета.
Повече информация за благородната инициатива можете да откриете на страницата на Десисислава Николова – Подари щастие във Фейсбук.

Leave a Reply