Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Бизнес

Samsung демонстрира как концепцията „Интернет на нещата“ се прилага в реалния живот

София, 11 януари 2016 г. – Samsung Electronics демонстрира лидерската си позиция по отношение на прилагането на концепцията „Интернет на нещата“ (Internet of Things – IoT). Компанията показа последните си иновации свързани с IoT компоненти, устройства и платформи по време на изложението CES 2016. Президентът на Samsung SDS, д-р У. П. Хонг, използва откриващата си реч на пресконференцията на компанията по време на CES 2016, за да представи продуктите, които са съвместими с IoT. Д-р Хонг каза, че Samsung „е постигнала значителен напредък за много кратко време и че концепцията „Интернет на нещата“ вече е приложима в реалния живот и осигурява ползи на потребителите, бизнеса и обществото като цяло“.

Д-р Хонг определи устройствата, компонентите, платформите и решенията за сигурност на Samsung като ключовите елементи, които позволяват на електроуредите, които използваме всеки ден, да се свързват в компютърна мрежа.

По време на своята реч д-р Хонг представи нови компоненти като ултратънката и ефективна батерия с голям капацитет и био-процесор – мощен много малък процесор, който е насочен към здравеопазването и следенето на физическата активност.

Д-р Хонг демонстрира и бързо растящата гама от продукти и домакински електроуреди на Samsung, които са снабдени с технологии за „Интернет на нещата“. Те са предназначени за съвременния умен дом и поддържат екосистемата SmartThings. Например, всички модели от новата продуктова линия SUHD телевизори могат да се използват като хъб на „Интернет на нещата“. Новият хладилник Family Hub със своя 21,5-инчов LED дисплей, може да се превърне в център за управлението на хранителните продукти в домакинството, споделянето на съобщения, снимки и забавление между членовете на семейството. Хладилникът позволява на потребителите дори да виждат неговото съдържание от своя смартфон, благодарение на вградените в него камери.

Отвореност, съвместимост и сътрудничество
Д-р Хонг каза, че стратегията на Samsung по отношение на „Интернет на нещата“ е да насърчава и създава „отвореност, съвместимост и сътрудничеството между различните индустрии“, защото тези елементи са от решаващо значение за успеха на концепцията „Интернет на нещата“.

„Възможностите за безпроблемна свързаност на IoT устройствата е важен фактор за доброто преживяване“, каза д-р Хонг. Samsung работи със своите партньори от Open Interconnect Consortium, за да изгради наистина отворена платформа, която се казва IoTivity.

Samsung вярва в отворения подход и поради тази причина представи още един приложно-програмен интерфейс (API) Smart Home Cloud, който прави възможно интегрирането на всеки съвместим с IoT домакински електроуред на Samsung във всяка IoT екосистема.

Фокус върху сигурността
„Интернет на нещата генерира огромно количество данни“, каза д-р Хонг, поради което е изключително важно да създадем „невероятно надеждни решения за сигурност“. Въпреки това, д-р Хонг добави, че „може да има само един собственик на IoT данните – нашите клиенти“.

Той представи прогреса по разгръщането на платформата за сигурност на мобилни устройства, Samsung KNOX, и анонсира ново отлично решение за сигурност, предназначено за умни телевизори. По подобие на KNOX решението осигурява защита, която е вградена в устройствата и домакинските електроуреди. То ще бъде използвано за първи път на гамата умни телевизори на Samsung, които ще бъдат пуснати на пазара през 2016 г. и ще направи телевизорите готови за работа с IoT.

Партньорства, които добавят стойност към IoT
Заедно със своите партньори, които представляват много и различни индустрии, Samsung показа как концепцията „Интернет на нещата“ вече може да се приложи на практика и да подобри нашия живот. Д-р Хонг и висши мениджъри на две бизнес групи на Microsoft Windows и Devices, Goldman Sachs, BMW, фирмата за управление на сгради Ascott Limited, Corning и доставчикът на енергийни решения Samsung SDI, демонстрираха как устройствата и платформите на Samsung осигуряват много по-умна среда както в дома, така и в офиса.

Благодарение на широката гама устройства, платформи и услуги – от Smart Mobility и Samsung Pay до решения за сектора на здравеопазването с био-процесора и решения, които свързват „Интернет на нещата“ със Smart Cities и Smart Nations – Samsung е готова да приложи иновациите си във всички аспекти на нашия свят. Междувременно експертизата на Samsung SDS, помага на компаниите да трансформират качеството на своите производствени линии, да увеличат продукцията, подобрят логистиката и поддръжката на услугите си.

„Да се възползваме от IoT е невероятна възможност за всички нас: потребителите, бизнеса и обществото като цяло“, каза д-р Хонг. „Когато работим заедно, IoT може да се приложи в реалния свят.“

Leave a Reply