Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Бизнес

Samsung обяви нова ера при шофирането със Samsung Connect Auto

София, 23 февруари 2016 г. – Samsung Electronics помага на шофьорите да започнат едно изцяло ново пътуване чрез решението за свързване на автомобила с интернет – Samsung Connect Auto. Samsung предлага екосистема от услуги и продукти, които осигуряват повече сигурност, по-малко вреда върху околната среда и забавно пътуване както за бизнеса, така и за потребителите. Клиентите ще пътуват по-комфортно, когато знаят, че техният автомобил е сигурен, а предприятията ще увеличат своята продуктивност чрез възможностите за управление на автомобилния парк, услугите на Samsung и нейните партньори.

Samsung Connect Auto се включва директно в порта на бордовата диагностика (OBD II), която се намира под волана на автомобила. Решението подава сигнали в реално време, за да помогне на потребителите да подобрят своето шофиране, включително да постигнат по-ниска консумация на гориво, а Wi-Fi мрежата осигурява онлайн достъп на пасажерите, докато са в движение. За сигурността на самото решение се грижи Samsung KNOX, водещата мобилна платформа на марката за защита от висок клас. Samsung Connect Auto осигурява на масовия пазар достъпно решение за свързан автомобил, който поставя сигурността на първо място, но и значително подобрява преживяването на потребителите както в автомобила, така и извън него. Samsung Connect Auto ще бъде налично първоначално от втората половина на годината в САЩ, а AT&T ще бъде първият негов доставчик.

„Ние се вслушваме в нашите клиенти и се стараем да създаваме свързана с мрежата екосистема за автомобили, която безпроблемно интегрира нашите продукти и партньорски услуги за по-добро изживяване на пътя“, каза д-р Ин Йонг Рий, изпълнителен вицепрезидент и ръководител на R&D, Software and Services, Mobile Communications Business на Samsung Electronics. „Чрез сътрудничество с нашите партньори и експерти от много индустрии ние следваме нашата визия да въвеждаме концепцията „Интернет на нещата“ във всекидневието на нашите потребители“.

„Желанието на Samsung да работи с трети страни за създаване на наистина широко съвместима екосистема ще й позволи да се превърне в лидер на пазара на допълнителните аксесоари и консумативи за свързани автомобили“, каза Крис Пенроуз, старши вицепрезидент Internet of Things на AT&T Business Solutions. „В момента живеем в интересни времена по отношение на иновациите при свързаните автомобили и с нетърпение очакваме така важната обратна връзка от потребителите“.

„Orange Business Services с удоволствие си сътрудничи със Samsung, за да осигурят IoT/M2M опит и услуги от ново поколение за автомобилната индустрия. Този пазар се развива с много бързи темпове и ние ще се радваме да дадем нашия принос към екосистемата на Samsung за свързани автомобили в Европа и на други региони“, каза Валери Кусак, вицепрезидент на Mobile France&International на Orange.

„Тази нова мобилна платформа за разпространение има потенциал да промени масовия пазар из основи и ние вярваме, че тя ще наложи персоналните застраховки на база стила на шофиране и историята на шофьора“, каза Джеф Вернер, ръководител Global Telematics на Willis Towers Watson. „Ние се радваме да си сътрудничим със Samsung и Tantalum, за да използваме нашите възможности за анализ на данни и да насърчим безопасното шофиране, като осигурим на потребителите достъп до по-добрите цени на нашите застраховки“.

„AXA ще си партнира със Samsung при развитието на сигурна екосистема за свързани с мрежата автомобили, която ще им осигури допълнителни застраховки и пътна помощ, докато пътуват, за да подобрят стила на шофиране на клиентите“, каза Серж Морели, заместник главен изпълнителен директор на AXA Partners и CEO на AXA Assistance.

Сигурност и спокойствие
Гръбнакът на Samsung Connect Auto са KNOX по отношение на сигурността и Tizen OS по отношение на съвместимостта. Samsung KNOX осигурява сигурност както на ниво хардуер, така и на ниво софтуер, включително приложенията. Именно приоритизирането на сигурността разграничава Samsung Connect Auto от конкурентните предложения. Разработчиците могат да използват Tizen и Samsung SDK, за да създадат допълнителни услуги. Samsung насърчава безопасното поведение на пътя като използва geo-fencing технология и алгоритми за оценка на стила на шофиране. В случай на инцидент, решението автоматично ще изпрати съобщение до избрани контакти на шофьора и сигнал до спасителните екипи. Приложението Find My Car също помага при локализирането на автомобила, посредством LTE и GPS.

Забавлявайте се и пазете околната среда
Екосистемата на Samsung включва мощен LTE Wi-Fi модем, към който могат да се свържат няколко на брой потребители, като така пасажерите имат възможност да се забавляват с онлайн съдържание или да играят онлайн игри. Анализът на разхода на гориво помага на шофьорите да използват по-малко гориво чрез употребата на специално разработен алгоритъм. Той анализира изминатото разстояние, времето прекарано в път и цената на литър гориво – ценна функция за всички заети в сектора на транспорта и логистиката.

Спестявайте пари и бъдете продуктивни
Виртуален механик интелигентно проверява състоянието на автомобила от бордовата диагностика и предлага поддръжка или ремонт от специализирана мрежа от автосервизи. Това позволява поддържането на висока продуктивност и намалява разходите за експлоатация.

Шофьорите могат да се възползват от функцията на решението за персонална автозастраховка, като изберат да споделят данните от автомобила си със своя застраховател.

За професионалните шофьори, които често са на път, решението ще създава отчети, за да им помогне да следят своите разходи, докато пътуват, което осигурява повече ефективност на бизнеса.

Партньорска екосистема
Samsung създава нова партньорска екосистема от мобилни оператори, застрахователни компании, компании за пътна помощ и автосервизи. Освен това, като си партнира с автомобилни производители, Samsung помага да се скъси „разстоянието“ между автомобилната индустрия и мобилния свят. Инвестирайки в услуги за свързани в мрежата автомобили както за потребителите, така и за професионална употреба, Samsung ще продължи да изгражда добри взаимоотношения със своите партньори, които предлагат на шофьорите първокласни услуги.

Сред компаниите, които в момента участват в екосистемата на Samsung, са Amdocs, AT&T, AXA, Blink by Agero, China Unicom, Cisco, Crawford & Company, Ericsson, Europcar, HERE, IBM, Jasper, Oberthur Technologies, Openbay, Orange, Tantalum и Willis Towers Watson.

Leave a Reply