Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Бизнес

Samsung помага на хората да преодолеят най-големите си страхове

Кампанията на Samsung #BeFearless показва как технологията за виртуална реалност може да помогне на младите хора да реализират пълния си потенциал и да преодолеят едни от най-често срещаните страхове: от високо и от говорене пред публика

София – 8 март 2016 г. – Технологията на Samsung може да помогне на хората да преодолеят най-големите си страхове като страха от говорене пред публика и страха от високо. Това показват резултатите от програмата #BeFearless, която се провежда като част от кампанията Launching People. Избрани участници от Германия, Австрия, Русия, Румъния, България, Унгария и Обединените арабски емирства (ОАЕ) участваха в специализирани тренинги с употребата на Samsung Gear VR. По време на тренингите, потребителите провериха дали виртуалното, но поглъщащо поставяне в трудни ситуации може да им помогне да се справят с тези трудности в реалния живот. В края на тренинга всички 27 участници бяха готови да реализират пълния си потенциал, тъй като преди това са преодолели своя страх от високо и от говорене пред публика. Някои от участниците отпразнуваха своето развитие с реални предизвикателства в Дубай, ОАЕ. Предизвикателствата се състояха в говорене пред многобройна публика в театъра Courtyard Playhouse и спускане с въже от Dubai Mall.

Тренинг сесиите се проведоха в продължение на четири седмици, като една част от тях включваха помощ от професионален инструктор, а други самостоятелни занимания у дома. Програмата #BeFearless се радва на изключително висок интерес с почти 7 500 човека, които кандидатстваха за тренингите от всички страни. В края на програмата, 27 човека получиха шанса да се изправят срещу своите страхове във виртуалната реалност, посредством Samsung Gear VR.

„Получихме много позитивна обратна връзка от всички млади хора, които взеха участие в програмата #BeFearless. За нас беше изключително преживяване да видим хората да се изправят срещу страховете си и да направят нещо, което до момента смятаха за невъзможно,“ каза Марина Рачева, маркетинг мениджър, Samsung България. „Бих искала да благодаря на всички, които се включиха в #BeFearless и вече гледат по-смело към бъдещите предизвикателства.“

Страх от говорене пред публика
Страхът от говорене пред голяма или малка група от хора може да има много негативен ефект както върху социалния живот, така и върху кариерата на много хора. Програмата Samsung #BeFearless преведе участниците през три различни сценария, всеки с четири нива на трудност – от говорене пред малка група от хора като училищен дебат, последван от интервю за работа или професионална среща до най-високото ниво на трудност, говорене пред голяма група от хора във виртуална среда.

След края на всеки сценарий, участниците получаваха оценка на представянето им „Успех” или „Провал”, която се генерира спрямо няколко научни и медицинско доказани критерия като пулс (който беше измерван с помощта на умния часовник Samsung Gear S2), поддържането на визуален контакт, колко дълго са говорили и самооценка на тяхното ниво на страх.

Страх от високо
Участниците, които имаха страх от високо използваха Samsung Gear VR, за да се изправят пред предизвикателството и да преодолеят страха си от високо. Програмата даде възможност на участниците да преживеят четири различни локации в сигурността на виртуалната реалност. Всяка локация имаше три нива на трудност: пътуване в панорамен асансьор, шофиране по ръба на скала, летене с хеликоптер и разходка по ръба на небостъргач.

Както при предния страх и тук оценката е направена на база на самооценка, пулс и движение на погледа (гледане на долу).

Успехът на програмата #BeFearless беше доказан и последните медицински изследвания, проведени от Yonsei University Gangnam Severance Hospital в Южна Корея. Учените на университетската болница са изследвали 82 човека, за да проверят дали VR тренинг програмата може да им помогне да преодолеят страховете си. Екипът е постигнал успех в почти 90% от случаите, където са помогнали на хората да намалят безпокойството си при говорене пред публика и от високо.

При хората със страх от високо, само две седмици на тренинги във виртуална реалност са помогнали на 87,5% от групата да намалят степента на безпокойство с почти една четвърт (23,6%). Резултатите са още по-добри при хората със страх от говорене пред публика – 88,1% от тях са успели да намалят страха си от общуване с голяма група от хора, а степента на безпокойство е спаднала с почти една пета (18,7%).

Leave a Reply