Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Бизнес

Samsung променя начинът, по който заснемаме и споделяме преживявания с Gear 360

София, 23 февруари 2016 г. – Samsung Electronics анонсира Samsung Gear 360, камера за виртуална реалност, която позволява на потребителите лесно да създават, гледат и споделят любимите си преживявания чрез видео и снимки. Gear 360 е създадена за пътувания, семейни събирания и всички дейности, които предлагат запомнящо се визуално преживяване. Новата камера използва най-доброто от Samsung Galaxy, така че потребителите могат да се превърнат в създатели на свое собствено 360-градусово съдържание, на което впоследствие да се наслаждават чрез Gear VR.

„Samsung продължава да променя възможностите за мобилно изживяване, което вече се простира отвъд смартфоните,“ каза Донгжин Кох, президент на Mobile Communications Business на Samsung Electronics. „След пускането на пазара на Gear VR, в края на 2015 г., Gear VR продължава да разширява разбирането за поглъщащо съдържание. Камерата осигурява визуално преживяване, което прави записването и споделянето на важните моменти още по-лесно.“

Компактен дизайн и висока производителност за всяка дейност
Samsung Gear 360 е снабдена с две лещи „рибешко око“ (fisheye), които имат 15MP сензор и така позволяват запис на съдържание във висока резолюция (3840×1920) и 360 градуса. Комбинирани двете лещи позволяват заснемането на 30MP снимки. Потребителите могат също да правят 180-градусови видео клипове и снимки, като използват само едната страна на камерата. Gear 360 е проектирана, така че да работи по време на всяка част от деня и предлага Bright Lens F2.0, която създава изображения във висока резолюция дори при ниска обкръжаваща светлина, където потребителите могат да правят панорамни видео клипове.

Gear 360 има лек и компактен сферичен дизайн, което увеличава нейната мобилност както при употреба в движение, така и при снимане в затворени помещения. Gear 360 се предлага с удобен статив и е съвместима с широк набор от аксесоари и стойки, които са налични в момента на пазара.

Преживяването Galaxy
Samsung продължава да променя разбирането за това какво е възможно по отношение на хардуера, софтуера и услугите, за да създаде устройства, които подобряват начините, по който потребителите се свързват, споделят и организират своето всекидневие. Компанията променя разбирането какво е възможно с днешната технология, като представя изключителен избор от прекрасни мобилни устройства.

Когато Gear 360 се синхронизира със смартфон на Samsung, потребителите могат да преглеждат съдържанието в реално време, още докато записват. Gear 360 автоматично прави записваното съдържание достъпно на смартфоните на потребителите или неговото директно споделяне в социални мрежи, включително Google Street View. За истинско 360-градусово преживяване, потребителите могат да гледат съдържанието, което самите те са създали на своя Gear VR. Тези функции ще са налични, посредством отделно мобилно приложение, което може да се свали от Galaxy Apps и Google Play. Допълнително се предлага и PC софтуер за по-фино редактиране.

Gear 360 е съвместима с избрани смартфони на Samsung, включително новите модели Galaxy S7 и Galaxy S7 edge, Galaxy S6 edge+, Galaxy Note 5, Galaxy S6 edge и Galaxy S6.

Gear 360 ще бъде пусната в продажба от второто тримесечие на 2016 г., в избрани страни.

Leave a Reply