Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Бизнес

Samsung Electronics внася значителна технологична промяна в системите за професионална климатизация

София – 27 ноември 2015 г. На специално събитие пред 150 ученици от Бургас Samsung представи мобилното приложение My Tomorrow, което ще помага на младежите да изберат най-подходящата за тях професия. Приложението е безплатно и е част от кампанията Trends of Tomorrow, която Samsung организира за пета поредна година в партньорство със специалистите в сферата на кариерното консултиране, подбора и оценката на персонала от JobTiger, HR компания и кариерен сайт.

Освен че се запознаха с предимствата на приложението, младежите имаха възможността да почерпят опит и от реализирани професионалисти като Кирил Георгиев, мениджър „Мобилна дивизия“ в Samsung Electronics България и Кристалин Чавдаров – собственик на Киви дизайн и организатор на „Аз мога – тук и сега“. Двамата ментори споделиха своето професионално развитие и опит, и дадоха ценни съвети на младите хора за постигането на успешна кариера.

Приложението My Tomorrow е уникално средство, което помага на младежите в България да направят по-осъзнат, информиран и мотивиран избор на професионален път. То дава възможност на всеки да разбере какъв е неговият личностен профил и на тази база какви са подходящите професии за него. Профилът се определя от специално подготвен кратък тест, който да насочи вниманието към основните характеристики на личността и към възможните професионални направления, в които е най-вероятно да се развие успешна кариера. Всеки младеж има възможността да обсъди своите резултати със специалист по кариерно развитие от JobTiger, за да получи яснота относно професиите и възможностите за избор на кариера и образование.

My Tomorrow помага на учениците да разберат и какво висше образование е добре да получат, за да се реализират в избраната от тях сфера, както и какъв е професионалният път в кариерата, който трябва да извървят за дадена професия. Те могат да гледат и вдъхновяващи видеа на успели българи от различни сфери, които са се реализирали успешно, следвайки мечтите си.

„Кариерното ориентиране на младите хора е част от дългосрочните ангажименти на Samsung България, защото осъзнаваме, колко важно е за тях правилно и навреме да изберат своя професионален път. Младежката безработица е сериозен проблем в страната и колкото по-подготвени и запознати са младежите със ситуацията на пазара на труда, изискванията за дадена професия и необходимата подготовка, толкова по-голям става шансът те да се реализират успешно,“ заяви Кирил Георгиев, мениджър „Мобилна дивизия“ в Samsung Electronics България.

Освен в Бургас, приложението My Tomorrow вече бе представено пред младежи от София и Варна, като подобна среща предстои и в Пловдив. Приложението може да бъде свалено безплатно от Google Play, като целта на Samsung е да продължи да го развива постепенно, добавяйки нова и интересна информация, която да е полезна на учениците в тяхната подготовка и избор на мечтаната професия.

Leave a Reply