Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Бизнес

Samsung Electronics в топ 7 на класацията на Interbrand за най-добри глобални марки за 2016

Южна Корея, 06 октомври 2016 г. – Samsung Electronics обяви, че заема седмо място в класация “Най-добрите глобални марки 2016” на Interbrand, като стойността на бранда е оценена на 51,8 милиарда долара, което е 14% ръст в сравнение с миналата година.

Samsung присъства в Топ 10 на класацията на Interbrand през последните пет години, демонстрирайки постоянен ръст в стойността на марката. През последните десет години, Samsung е постигнала забележителни постижения като глобална компания, в резултат на което, стойността на марката се е утроила, регистрирайки 320% увеличение.

Тази година премиерите на различни продуктови линии от висок клас в основните бизнес направления на Samsung – мобилни устройства, ТВ и домакински уреди – както и маркетинговите дейности и иновациите на компанията утвърждават силата на бранда и гарантират развитието на стойността на корпоративната марка.

Финансовите резултати и  положителните продажбени очаквания на Samsung също оказаха влияние върху стойността на бранда. Samsung продължава да работи за формирането на екосистема от иновативни продукти и услуги, които подобряват живота на потребителите, както и за създаването на устойчив бизнес чрез умни носими устройства, включително сериите Galaxy, Gear VR и Gear S, и мобилни услуги като Samsung Pay. Вследствие на това, Samsung отчете високи печалби през първото и второто тримесечие на тази година.

”Стойността на марката се превръща в много важен показател, тъй като пазарите се променят изключително бързо и конкуренцията се засилва. Ние ще продължим с нашите средносрочни и дългосрочни маркетинг активности, за да поддържаме прямотата и отличителността на нашата марка“, каза Муун Соу Ким, изпълнителен вицепрезидент на Global Marketing Center към Samsung Electronics.

Тази година класацията „Най-добрите глобални марки“  бе обявена в Samsung 837 в Ню Йорк, САЩ. Samsung 837 е маркетинг център за потребителите, където те могат да се насладят на продуктите, съдържанието и културните събития на Samsung.

 

Година 2012 2013 2014 2015 2016
Стойност на марката

(в 100 млн долара)

328.93 396.10 454.62 452.97 518.08
Място в класацията 9 8 7 7 7

 

За Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. Ltd. вдъхновява света и оформя бъдещето с трансформиращи идеи и технологии, преобразявайки света на телевизорите, смартфоните, носимите устройства, таблетите, фотоапаратите, дигиталните уреди, принтерите, медицинското оборудване, мрежовите системи и полупроводници и LED решенията. За да откриете повече, моля, посетете нашия официален информационен сайт news.samsung.com.

Leave a Reply