Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Бизнес

Samsung Electronics показа значими иновации за по-интелигентен живот по време на European Forum 2016

Монако – 16 февруари 2016 г. – По време събитието Samsung European Forum 2016, което се проведе в Монако, Samsung Electronics показа нови и иновативни технологии, които ще допринесат за позитивна промяна във всекидневието на потребителите. Компанията демонстрира своя фокус върху умния и свързан начин на живот в Европа и в същото време представи динамична линия от нови продукти, които ще бъдат пуснати на пазара през тази година. Сред представените продукти са извити SUHD телевизори с квантови точки и без рамки на дисплея; новите версии на Gear S2 Classic в розово злато и платина; интелигентно проектираната перална машина Samsung AddWash; свързаният с интернет хладилник Family Hub и ново поколение кухненски електроуреди; и 2 в 1 таблетът с операционна система Windows 10 – Galaxy TabPro S.

„Samsung непрекъснато работи, за да предостави на хората възможност за по-добър начин на живот и тази година ние правим още една голяма стъпка напред с нашето разнообразно портфолио от свързани с мрежата продукти и услуги,“ каза Дейвид Лоус, главен директор „Маркетинг“, Samsung Europe. „Ние ще продължим да подобряваме и променяме всекидневието на потребителите като се вслушваме и предугаждаме техните нужди, за да им предложим продукти и услуги, които създават значителен прогрес, обогатявайки техния начин на живот.“

Събитието European Forum се провежда малко след изключително успешното участие на Samsung на Consumer Electronics Show (CES) през януари 2016 г. По време на CES марката спечели невероятното количество от 80 награди, включително наградата „Най-добра иновация“ при телевизорите.

Нов стандарт за аудиовизуално преживяване
Samsung представи своята впечатляваща нова продуктова линия от SUHD телевизори, които предлагат безпрецедентно качество на картината с дисплеи с квантови точки. Първият в света извит телевизор без рамка около дисплея, който е красив независимо, от кой ъгъл го гледате, осигурява най-умното потребителско изживяване. Моделът дава достъп на потребителите до цялото им съдържание от едно място. SUHD телевизорите на Samsung от 2016 г. са първите в света модели, за чиято направа не е използван кадмий, използват 10-битови дисплеи с квантови точки и предлагат най-реалната картина с зашеметяваща яркост, невероятен контраст и точни цветове.

Новата гама осигурява първокласно HDR (висок динамичен обхват) преживяване с минимум 1000 нита яркост при високите контрасти между светли и тъмни изображения. Новата технология Ultra Black значително намалява отразяването на светлината и допълнително подобрява качеството на картината.

Новите Smart телевизори на марката използва операционната система Tizen, която прави лесно за потребителите да откриват и да се забавляват с любимото си съдържание и услуги – от телевизионни програми и филми до игри, всички от които са събрани на едно място – в новия Smart Hub. Необходимостта от използването на няколко дистанционни също е премахната. Умните телевизори на Samsung автоматично разпознават вида конзола, Blu-ray плейъра, системата за домашно кино и другите устройства, с които са включени.

Samsung ще пусне на пазара в Европа новата си гама телевизори от серията 7000 до първокласната серия 9000, през пролетта на тази година.

Компанията показа и първия UHD Blu-ray плейър – HDR съвместимият UBD-K8500, който предлага четири пъти по-висока резолюция и 64 пъти по-голяма цветова гама спрямо традиционните Blu-ray плейъри. UBD-K8500 разполага с технология, която подобрява качеството на картината от Blu-ray, DVD и CD дискове. Ultra HD Blu-ray плейърът ще бъде наличен в Европа от месец март и всяко устройство ще идва с филма на Fox Home Entertainment „Марсианецът“ с участието на Мат Деймън в главната роля.

Samsung представи и най-новото си допълнение към своята гама аудио продукти, включително саундбара HW-K950, който е първият на компанията с Dolby Atmos® и първият в индустрията с два Dolby Atmos® безжични високоговорители. Пълният пакет HW-K950 осигурява невероятен 5.1.4-канален звук.

С пускането на пазара на мониторите CF591 и CF390 Samsung продължава да усъвършенства своя водещ дизайн при извитите монитори и да предлага по-добра картина и повече комфорт. Двата монитора имат най-голямата извивка в момента от 1800R, която съответства точно на формата на човешкото око и по този начин се осигурява по-приятно потребителско изживяване.

Leave a Reply