Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Бизнес

НАД 1600 УЧАСТНИЦИ ОТ 166 ФИРМИ И 8 ДЪРЖАВИ СЕ ВКЛЮЧИХА В ТФ ФЕСТ 2021

23 април 2021 г. За втора поредна година Международният панаир на учебните предприятия ТФ ФЕСТ 2021 Млад предприемач „отваря врати“ онлайн. След голямата активност от първия виртуален формат през 2020 г., в тазгодишното издание се включиха над 1600 участници от 166 тренировъчни фирми, 44 училища, 3 университета и 8 държави, сред които България, Белгия, Испания, Литва, Люксембург, Румъния, Словения и Черна гора. Събитието се провежда за 24 път и е най-голямото в българската Мрежа на учебните предприятия, организирано е от Центъра за учебно-тренировъчни фирми с подкрепата на Министерство на образованието и науката. То е част от Националния календар за учебната 2020/2021 за състезанията на учениците от държавните и общински училища по професии.

Участниците от учебните предприятия търгуват с посетителите на Панаира през онлайн магазини, създадени специално за изданието в платформата 2021.tffest.bg, като водят преговори и сключват сделки помежду си в самостоятелен сървър в Discord. Отворени са 122 магазина, като за трите дни на ТФ ФЕСТ са реализирани близо 10 000 сделки за над 70 милиона лева.

„Щастливи сме, че ТФ ТФ ФЕСТ и тази година е място, което дава възможност на толкова много млади и амбицирани хора да разкрият потенциала си. Провеждането му във виртуална среда за втора поредна година показва резултати, които могат само да ни радват и вдъхновят, а специалната платформа, в която се сключват сделки ни дава точна информация в реално време за мащаба и активността на нашите участници. Въодушевени сме да проследим и победителите в конкурсите при закриването му и да наградим най-добрите проекти“, коментира Дария Маврудиева, ръководител на Център за учебно-тренировъчни фирми към МОН.

Участниците се състезават в 15 конкурса, оценявани от комисии с представители на бизнеса, университетите, държавната администрация и неправителствения сектор, които оценяват основните, ключови компетенции и специфични умения на учениците и студентите, придобити в учебно-тренировъчна фирма. Същевременно се оценява и познаването на административните процедури за създаване на собствена фирма, разбирането на принципите на счетоводството, търговското и данъчното законодателство, съзнание за бизнес етика и социална отговорност, разбиране на пазарните механизми, познаване на техниките за продажби и реално планиране. Победителите ще бъдат ще бъдат обявени днес, 23 април 2021 г., на официалното закриване, което ще се излъчи на живо от профилите на ТФ ФЕСТ във Facebook и YouTube.

Leave a Reply