Сайт за прессъобщения в полза на бизнеса

Бизнес

TP-Link пуска на българския пазар две нови иновативни устройства: достъпният рутер Archer AX10 и революционния Archer AX50

TP-Link®, водещ световен доставчик на мрежови продукти за крайни потребители и бизнес клиенти, пуска на българския пазар две нови устройства: достъпния Wi-Fi 6 рутер, Archer AX10 и Archer AX50, първият рутер AX3000, който предлага топ технологията Wi-Fi 6 Gig +.
Archer AX10 е ново допълнение към гамата от AX оборудване на компанията и има за цел да осигури на всички потребители достъп до технологията Wi-Fi 6, на много по-добра цена в сравнение с предишното поколение Wi-Fi 5.
TP-Link се придържа към стратегията си за разработване и лансиране на иновативни устройства на достъпни цени. Такова устройство е и рутерът от Wi-Fi 6 серията на компанията – Archer AX10. Устройството видимо подобрява пропускателната способност и капацитета, предлагайки възможност за 4K стрийминг, извършване на висококачествени видео разговори и достъп до други приложения, които се нуждаят от разширена стабилност за тяхното оптимално изпълнение при сценарии за интензивна употреба. Най-новият стандарт Wi-Fi 6 носи подобрени скорости, разширено покритие, намалява латентността и предотвратява прекъсвания на връзката при множество едновременно свързани устройства.
По-силна връзка, без прекъсвания
Archer AX10 осигурява качествена и бърза Wi-Fi връзка за множество устройства без забавяне благодарение на внедрената OFDMA технология. С помощта на 1024-QAM технологията, както и скоростите на трансфер и модулация, рутерът предлага Wi-Fi до 1,2 Gbps за едно мобилно устройство – с 40% повече от 2×2 Wi-Fi 5 рутер. По този начин стриймингът е много по-качествен и надежден, когато използва по-малко взискателна Wi-Fi връзка.
Разширено покритие и по-голяма стабилност
По-доброто покритие също е в резултат на прилагането на стандарта Wi-Fi 6. Функцията Guard Interval (GI) защитава Wi-Fi сигнала от прекъсвания и по този начин разширява областта на покритие на устройството. Тази функция, заедно с технологията Beamforming и четирите външни high-gain антени позволяват на Archer AX10 да предостави сигнал за по-голяма площ. По този начин, всички членове на семейството могат да се придвижват свободно от една стая в друга, като се възползват от стабилна Wi-Fi връзка в целия дом.
Незабавно изпълнение
Рутерът Archer AX10 носи много повече от Wi-Fi 6 изживяване за потребителите. Оборудван с най-новия триядрен 1,5 GHz-ов процесор, Archer AX10 изпълнява мрежови операции незабавно с всяко кликване. В сравнение с предшественика си, той увеличава пропускателната среда, без да въздейства на латентността.
Тук започва Wi-Fi 6 изживяването
В света на съвременните технологии все повече и повече джаджи, включително смартфони, са Wi-Fi 6 съвместими. За да се присъединят към тази тенденция на разширена свързаност, включително в собствения си дом, потребителите се нуждаят от Archer AX10, за да свържат всичките си умни домашни устройства към този стандарт.
Основните характеристики на Archer AX10 Основните характеристики на Archer AX10:
• По-бърз Wi-Fi 6 — Wi-Fi връзката от ново поколение ускорява до 1,5 Gbps (1201 Mbps в честотната лента от 5 GHz и 300 Mbps в тази от 2,4 GHz).
• Триядрен процесор — Незабавна реакция на всички мрежови дейности, благодарение на 1.5GHz-овия централен процесор.
• По-голямо покритие — Четирите антени и технологията Beamforming концентрират сигнала към отделните потребители, за по-голямо покритие.1
• Десетки едновременно свързани устройства — Повече едновременни връзки и по-висока пропускателна способност с OFDMA.2
• Full Gigabit портове — Максимално предимство на широколентовите скорости до 1 Gbps.
• Бърза и лесна инсталация — Надстройте мрежата си само за няколко минути чрез приложението Tether.
• Съвместимост с Amazon Alexa — Контрол с гласови команди, Amazon Alexa допринася за интелигентен дом и по-опростен живот.
Archer AX50, домашна свързаност от ново поколение
Archer AX50 е посветен на клиентите и е оборудван с Intel® Home Wi-Fi процесор, предоставящ премиум 6Gig + Wi-Fi изживяване на по-голям брой потребители.
Wi-Fi 6 стандарта (802.11ax) се счита за най-големия скок в индустрията на Wi-Fi технологиите и е разработен в отговор на непрекъснато нарастващите нужди от подходящи Wi-Fi мрежи за интелигентни домове. С технологията Intel Wi-Fi 6 (Gig +), Archer AX50 е в състояние да осигури значителни подобрения в общата скорост и възможности, благодарение на революционната база, зададена от стандарта Wi-Fi 6. Приемането на стандарта Wi-Fi 6 нараства по-бързо, а броят на терминалите, поддържащи AX стандарта, се увеличава. Archer AX50 е важен продукт, който бързо ще навлезе на пазара.
„Archer AX50 е посветен на всички потребители, които искат да имат достъп до топ технологията Wi-Fi 6 Gig+ с конкурентно съотношение цена-качество. Продуктът е идеално решение за тези, които се нуждаят от бърза и сигурна връзка в собствените си домове. Archer AX50 е определението за ново поколение домашна свързаност. От своя страна Archer AX10 е най-достъпният AX рутер на българския пазар и носи на потребителите производителността на новото поколение Wi-Fi в модерен и оригинален дизайн. Той предлага възможност за свързване на десетки устройства едновременно, получаване на незабавен отговор при всеки клик и значително намаляване на латентността “, каза Анна Чакърова, мениджър бизнес развитие за TP-Link България.

Wi-Fi 6 Gig +, безжичен стандарт за високи скорости и превъзходно изживяване
През последните няколко години името TP-Link става все по-популярно на пазара на Wi-Fi устройства. С най-добрите технологии и Gig + възможностите на Intel, TP-Link ще продължи да извежда потребителите на ново Wi-Fi 6 ниво. Това е възможно и благодарение на функцията HT160, която използва 160MHz-овата честотна лента на канала. HT160 използва 5GHz-ови канали и разширява честотната лента до 160 MHz – два пъти повече от стандартния HT80, често използван с 802.11ac. С HT160, Archer AX50 постига невероятни скорости Gig + до 3 Gbps – 2,402 Mbps в честотната лента от 5 GHz и 574 Mbps в тази от 2,4 GHz. Тези числа се превеждат с достатъчно висока скорост, за да изтеглите 8GB HD филм за по-малко от две минути, но също така осигуряват безпроблемно 4K UHD качество при игри и видео стрийминг за цялото семейство.
По-ниска латентност, повече свързани устройства
По-високата скорост е само едно от предимствата на устройството. Финкции като OFDMA позволяват бързо време за реакция, дори когато са свързани много устройства. Закъснението може да бъде намалено с до 75%, за изключително плавен гейминг в реално време и висококачествени видеоконференции. Освен това сигурността на домашната мрежа остава приоритет за TP-Link, затова Archer AX50 предлага решението HomeCareTM, така че членовете на семейството винаги да бъдат защитени от вируси и кибер заплахи.
Повече от 20 години TP-Link предоставя мрежово оборудване за потребители по целия свят, предоставяйки превъзходно мрежово преживяване за все по-голям брой потребители. За да направи цифровото преживяване на бъдещето по-достъпно за всички, TP-Link комбинира технологията и експертните познания на Intel в идеален продукт за използване в сценарии, включващи множество устройства на конкурентна цена.
Основни функции на Archer AX50:
 Ново поколение скорости Wi-Fi 6 Gig+— Ускорява до 2,402 Mbps в честотната лента от 5 GHz и 574 Mbps в тази от 2,4 GHz за по-бърз стрийминг и по-бързо изтегляне.
 Повече свързани устройства – Технологията OFDMA ще увеличи капацитета, като позволява едновременно излъчване на множество устройства.
 Изключително намалена латентност — Намаляване на латентността с до 75%, за игрални преживявания и по-плавни видеоконференции.
 Разширено Wi-Fi покритие – Четири външни антени и технологията Beamforming работят заедно, за да осигурят силни и стабилни Wi-Fi връзки в целия дом.
 Повишена сигурност — По-сигурна и надеждна Wi-Fi връзка с TP-Link HomeCare ™.
 Стабилни връзки — Процесора Intel® Home Wi-Fi значително увеличава скоростта на обработка, за да осигури превъзходна 6Gig + Wi-Fi производителност.
 Подобрен живот на батерията на свързани устройства— Функцията Target Wake Time помага на устройствата да комуникират помежду си с ниска консумация на енергия[i].
 Съвместимост с Alexa — Рутерът може да се управлява с гласови команди, улеснява интелигентните връзки чрез Amazon Alexa.

Устройствата ще се предлагат на пазара от месец март 2020, на препоръчителни цени от 186.9 лева с ДДС за Archer AX10 и 385.9 лева с ДДС за Archer AX50 и могат да бъдат закупени от оторизираните представители на TP-Link в България.

Leave a Reply